De Tuin

Op de tuin werken we op een milieuvriendelijk, mensvriendelijke en klantvriendelijke manier. Dit betekent “met aandacht voor het milieu en de mens”.

We gebruiken biologische potgrond, biologisch pootgoed en biologische groente zaden. De mechanisatie graad is laag er wordt vooral veel met de hand gedaan. We zijn terughoudend met het gebruik van grondwater en vangen regenwater op om de gewassen te besproeien. De kippen hebben een lekker ruime ren en de varkens hebben een mooie uitloop en krijgen ecologisch voer en natuurlijk groenvoer uit de tuin.

De tuin is ook een plek om elkaar te ontmoeten en gezellig een praatje te maken. De prachtige parkachtige omgeving waar de tuin ligt geeft een rustige en ontspannen sfeer waar het goed toeven is. Naast het telen van groente en bloemen bieden we iedereen die daar behoefte aan heeft eenĀ  dagbestedingsplek.

De opzet van het geheel is kleinschalig waardoor een overzichtelijke en gemoedelijke sfeer ontstaat. In deze sfeer kunnen de deelnemers op een manier actief zijn die past bij de mogelijkheden en wensen van de persoon.