Over Hans

Hans Schevelier heeft De Scheve Schup bedacht en opgericht. Op het terrein  van voormalig klooster huize Theresia in Vught maakt hij zijn droom waar en laat iedereen meegenieten!

Vanaf mijn vroege jeugd ben ik geïnteresseerd geweest in de natuur. Ik werkte bij een boer in de buurt en speelde op de uiterwaarden en in de bossen. Als echt buitenmens heb ik een land- en tuinbouwopleiding gedaan (met als verplicht onderdeel bijenteelt; ik ben al meer dan dertig jaar actief als imker!) en een opleiding tot docent biologie/gezondheidskunde. Na wat omzwervingen in het sociaal-culturele en in het onderwijsveld ben ik in de zorg gaan werken.

Momenteel ben ik deels werkzaam in de zorg. Ik werk als pedagogisch behandelaar op een woongroep met auditief communicatief verstandelijk beperkten. Ik heb meer dan 16 jaar ervaring in dit werk en was op een zeker moment op zoek naar een nieuwe uitdaging. In het voorjaar van 2014 ben ik begonnen met het opzetten van een tuinderij, waar naast het produceren van groenten ook de mens centraal staat: de mens die als consument weer in direct contact kan komen met de producent, het product en de productiewijze. Maar ook de mens die op zoek is naar een zinvolle invulling van zijn/haar dag en leven. Dit kan op verschillende manieren: door te werken als vrijwilliger, in het kader van een opleiding of als deelnemer aan de dagbesteding. Er is voldoende tijd en ruimte om aandacht te schenken aan iedere mens.

In een rustige omgeving mensen begeleiden bij het uitvoeren van zinvol werk en op deze manier zin en invulling te geven aan hun leven, is, zo heb ik afgelopen jaren ervaren, is  een prachtige manier van werken die mij en anderen enorm veel energie geeft.