Blogopmaak

Pasta met boerenkool en pompoen

2 november 2024

Een recept voor 4 personen

INGREDIENTEN

- 600 gr muskaatpompoen

- ½ kopje extra vierge olijfolie, meer om te besprenkelen

- 1 tl zout, meer voor de pompoen

- zwarte peper

- 400 gr boerenkool, middenrib verwijderd

- 400 gr pasta (penne rigate werkt goed)

- 1 handje geroosterde pijnboompitten

- 2 teentjes knoflook, grof gehakt

- geraspte schil van 1 citroen

- vers geperst citroensap, naar smaak

- geraspte Parmezaanse kaas, om te serveren


BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200Cº. Gebruik een dunschiller om de pompoen te schillen, halveer hem dan in de lengte en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in stukjes van 1 cm, leg ze op een bakplaat, giet er olijfolie over en kruid royaal met zout en peper. Verdeel de stukken in een gelijkmatige laag, zorg dat er ruimte tussen zit. Rooster, terwijl je de pompoenstukjes een of twee keer omroert, tot ze goudbruin en zacht zijn. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

Breng ondertussen een grote pan met gezouten water aan de kook; zet een kom met ijswater klaar. Laat de boerenkool in het kokende water vallen en kook 45 seconden. Breng de boerenkool met een tang of schuimspaan over in ijswater. Breng het water in de pan weer aan de kook en voeg indien nodig meer water toe zodat er genoeg is om de pasta te koken.

Laat de boerenkool goed uitlekken, wikkel hem stevig in een droge keukenhanddoek en knijp hem goed uit om overtollig vocht te verwijderen. Hak de bladeren grof. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking als het water in de pan weer kookt.

Pulseer in een keukenmachine de boerenkool, noten, knoflook, zout en citroenrasp tot het mengsel glad is en het zout is opgelost. Terwijl de motor draait, druppel je langzaam de olie erdoor tot het mengsel volledig is opgenomen. Proef en voeg meer zout opgelost in een beetje citroensap toe, indien nodig.


Giet de pasta af en bewaar een beetje kookwater. Schep de pasta om met boerenkoolpesto en eventueel wat kookwater om de pasta te coaten. Voeg kaas, citroensap en zout naar smaak toe. Serveer met pompoen en meer kaas.


2 november 2024
Een recept voor 4 personen
7 oktober 2024
De spanten van de eerste kas zijn geplaatst.
5 oktober 2024
Vanaf 13.00u ben je welkom
30 september 2024
We willen een perk met tuinplanten leeg gaan halen.
30 september 2024
Vrijdag 4 oktober en maandag 7 oktober zijn we gesloten.
30 september 2024
Een elegante manier van bladgroenten serveren
26 augustus 2024
Deze methode conserveert de overvloedige tomatenoogst voor gebruik in de wintermaanden
1 augustus 2024
Wie wil er komen helpen?
30 juli 2024
Voor Jongvolwassenen tussen de 18 en 32 jaar die hun stem willen laten horen voor de natuur in Brabant.
30 juli 2024
Het recept van Anna van de open dag
Meer posts
Share by: