Blogopmaak

Raapstelen of 'Keeltjes'

apr. 03, 2024

Raapstelen zijn echte lentebodes

Met hun heldergroene langwerpige bladeren op lange knapperige stelen zijn ze het jonge loof van meiknolletjes. Ze smaken licht pittig en peperig en zitten een beetje tussen rucola en spinazie in qua smaak.

Je snijdt de worteltjes eraf en verwerkt ze dan bij voorkeur rauw. Bij voorbeeld als stamppot, of je maakt er een soort pesto van.

Hier een recept.


Ingrediënten

1 bosje raapstelen, gewassen en schoongemaakt

1 teentje knoflook

1 handje pijnboompitjes, geroosterd

50 gr geraspte parmezaanse kaas

1 dl olijfolie

1 flinke snuf zout

gedroogde spaghetti (100 gr per persoon)


Bereiden

Doe alles in een mengbeker en pureer tot een smeuïge massa.

Kook de spaghetti 'al dente'  bewaar een flinke kop van het kookvocht en giet af.

Doe terug in de pan en schep er per persoon een flinke eetlepel pesto bij. Doe een scheutje van het kookvocht erbij en laat doorwarmen. De spaghetti zal nu emulgeren met de pesto.

Serveer met extra geraspte parmezaanse kaas.


Buon Appetito!


Je kunt deze pesto onder een laagje olijfolie tot twee weken bewaren in de koelkast.

23 apr., 2024
Maak je eigen vleesvervanger
21 apr., 2024
Ze zijn er weer, 2 biggen op onze tuin.
12 apr., 2024
Eindelijk is het zover, ze zijn begonnen.
12 apr., 2024
Hoewel er geen plek is zijn de tomatenplanten gezet.
06 apr., 2024
Ruimtegebrek doet creatief zijn
13 mrt., 2024
We hebben het eerste zaaigoed uitgeplant
04 mrt., 2024
This is a subtitle for your new post
02 mrt., 2024
Zaterdag 30 maart van 10.00u tot 13.00u
22 jan., 2024
Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.
02 jan., 2024
Lekkere ovenschotel als bijgerecht
Meer posts
Share by: