Ovenschotel met brie en spekjes

Ingredi├źnten

  • Ongeveer 2 kilo aardappelen
  • 1 kilo gesneden boerenkool
  • 200 gr spekjes
  • 1 blik (400 gr) gepelde tomaten
  • 150 gr roombrie
  • melk
  • scheutje azijn
  • zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar samen met de boerenkool, het zout en een scheutje azijn, ong. 25 minuten.

Bak de spekjes uit. Snijd de tomaten uit blik in stukjes. Snijd de brie in plakken.

Verwarm de oven voor op de grillstand.

Maak van de aardappelen, boerenkool en spekjes een stamppot m.b.v. de melk. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de stamppot in een ingevette ovenschaal, leg de brie en stukjes tomaat eroverheen en laat het ong. 5-10 minuten onder de grill goudbruin kleuren. Pas op dat het gerecht niet aanbrandt.

Tip

Je kunt er ook voor kiezen om het gerecht niet onder de grill te zetten, maar 15 min. op 180┬░C te bakken in de oven. Dan is er minder kans op aanbranden.