Pittige boerenkool met pasta

Ingrediƫnten

  • 400 gram gesneden boerenkool
  • 2 sjalotten in ringen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika in ringetjes
  • 1 verkruimelde chilipeper
  • naar smaak zout
  • versgemalen peper
  • 10 walnoten
  • 400 gram penne (pasta)

Bereidingswijze

Verhit een scheut olijfolie in de wok, voeg de uiringen en de rode peper toe en roerbak tot de uien zacht zijn. Breng intussen een pan met ruim water aan de kook, giet er een scheut olijfolie en een klein beetje zout in. Gooi de penne in het kokende water. Kook ongeveer 10 minuten.

Pel ondertussen de walnoten en druk ze op een doek in fijne stukjes.

Voeg de boerenkool, het verkruimelde pepertje en zout en peper naar smaak toe in de wok en roerbak ongeveer 10 minuten.

Giet de pasta af en gooi het in de wok, doe de walnoten erbij en zet het vuur heel even hoog en dan uit, terwijl je pasta en boerenkool door elkaar schudt.