Pittige chips van boerenkool

Ingredi├źnten

  • 500 gr boerenkoolbladeren, niet al te groot
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl pikant paprikapoeder of chilipeper

Benodigdheden

Slaqcentrifuge, bakplaat bekleed met bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven tot 140┬░C.

Verwijder bij de koolbladen de stelen en snijd de harde nerven eruit. Was de kool en droog de bladen in een slacentrifuge. Meng in een kom de kool met de olie, wat zout en het paprikapoeder of de chilipeper. Let erop dat de kool goed met de olie is bedekt. Verdeel de kool in een enkele laag over de bakplaat (rooster de kool eventueel in twee porties).

Rooster de kool in het midden van de oven ca 15 min of tot de kool krokant is. Houd de chips in de gaten, want ze verbranden snel. Neem uit de oven en laat even afkoelen. Bestrooi eventueel nog met wat zout en dien op. De chips zijn kort na het roosteren het lekkerst.