Wokgerecht met boerenkool en kip

Ingrediënten

  • 300 gram boerenkool
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 50 gram Grana Padano
  • 300 gram kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 ui

Bereidingswijze

Snijd als eerste de kipfilet in blokjes. Doe deze in een kom en schenk er twee eetlepels sojasaus overheen. Laat dit even staan.

Hak vervolgens de knoflook fijn en de rode peper. Rasp een theelepel gember en snipper vervolgens de ui. Doe dit alles in een grote wok met een eetlepel kokosolie. Zet het vuur van de wok niet te hoog. Een wok wordt razendsnel kokend heet en dan brandt alles gelijk aan. Fruit het geheel dus op middelmatig vuur.

Zodra het uitje een beetje glazig wordt, voeg dan de gemarineerde blokjes kipfilet toe. Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes en voeg deze toe.

Wok het geheel totdat de kip bijna helemaal gaar is.

Voeg dan de gesneden boerenkool toe. Wok het geheel totdat de boerenkool licht begint te verkleuren en te slinken.

 Voeg dan de geraspte Grana Padano toe en hussel het geheel goed door elkaar.