Bietjes carpaccio

2 december 2024

Een lekker voorgerecht 


Een voorgerecht voor 2 personen


Ingrediënten 

2 gekookte bieten

1 grote stronk witlof, in dunne reepjes gesneden.

25 gr feta, verkuimeld

1 el fijngehakte hazelnoten

1el granaatappel pitjes

50 gr rauwe ham

1 el peterselie, of korianderblaadjes

2 dl. Vinaigrette van olijfolie, sherry-azijn en een beetje bietensap


Bereiden

Kook de bietjes in water gaar en laat afkoelen. Hou wat kookwater apart voor een vinaigrette.

Snij de bietjes in heel dunne plakken en verdeel over twee borden.

Breng de witlofreepjes op smaak met de vinaigrette en verdeel over de bietjes.

Garneer met de verkruimelde feta, hazelnoten, granaatappelpitjes en de plakjes ham.

Strooi tot slot wat peterselie of koriander eroverheen.


Je kunt de ham achterwege laten voor een vegetarische versie.

In plaats van witlof kun je ook veldsla nemen.


27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.
12 april 2025
De deuren zitten in de kassen.
29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
Meer posts