Een voorgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
2 gekookte bieten
1 grote stronk witlof, in dunne reepjes gesneden.
25 gr feta, verkuimeld
1 el fijngehakte hazelnoten
1el granaatappel pitjes
50 gr rauwe ham
1 el peterselie, of korianderblaadjes
2 dl. Vinaigrette van olijfolie, sherry-azijn en een beetje bietensap
Bereiden
Kook de bietjes in water gaar en laat afkoelen. Hou wat kookwater apart voor een vinaigrette.
Snij de bietjes in heel dunne plakken en verdeel over twee borden.
Breng de witlofreepjes op smaak met de vinaigrette en verdeel over de bietjes.
Garneer met de verkruimelde feta, hazelnoten, granaatappelpitjes en de plakjes ham.
Strooi tot slot wat peterselie of koriander eroverheen.
Je kunt de ham achterwege laten voor een vegetarische versie.
In plaats van witlof kun je ook veldsla nemen.