Bietjes carpaccio

2 december 2024

Een lekker voorgerecht 


Een voorgerecht voor 2 personen


Ingrediënten 

2 gekookte bieten

1 grote stronk witlof, in dunne reepjes gesneden.

25 gr feta, verkuimeld

1 el fijngehakte hazelnoten

1el granaatappel pitjes

50 gr rauwe ham

1 el peterselie, of korianderblaadjes

2 dl. Vinaigrette van olijfolie, sherry-azijn en een beetje bietensap


Bereiden

Kook de bietjes in water gaar en laat afkoelen. Hou wat kookwater apart voor een vinaigrette.

Snij de bietjes in heel dunne plakken en verdeel over twee borden.

Breng de witlofreepjes op smaak met de vinaigrette en verdeel over de bietjes.

Garneer met de verkruimelde feta, hazelnoten, granaatappelpitjes en de plakjes ham.

Strooi tot slot wat peterselie of koriander eroverheen.


Je kunt de ham achterwege laten voor een vegetarische versie.

In plaats van witlof kun je ook veldsla nemen.


23 oktober 2025
Om de laatste courgettes op te maken, nog één recept
23 oktober 2025
Tijd om pompoenen uit te hollen
29 september 2025
Meditatiegroep op bezoek
29 september 2025
Schildergroep op bezoek
19 september 2025
De koolfamilie is zeer uitgebreid met onder andere spruitjes, boerenkool en savooiekool. Deze zijn in de herfst en winter op hun toppunt van smaak.
27 juli 2025
Nog een niet-koken recept omdat de zomer aanhoudt
20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin