Blogopmaak

Bietjes carpaccio

2 december 2024

Een lekker voorgerecht 


Een voorgerecht voor 2 personen


Ingrediënten 

2 gekookte bieten

1 grote stronk witlof, in dunne reepjes gesneden.

25 gr feta, verkuimeld

1 el fijngehakte hazelnoten

1el granaatappel pitjes

50 gr rauwe ham

1 el peterselie, of korianderblaadjes

2 dl. Vinaigrette van olijfolie, sherry-azijn en een beetje bietensap


Bereiden

Kook de bietjes in water gaar en laat afkoelen. Hou wat kookwater apart voor een vinaigrette.

Snij de bietjes in heel dunne plakken en verdeel over twee borden.

Breng de witlofreepjes op smaak met de vinaigrette en verdeel over de bietjes.

Garneer met de verkruimelde feta, hazelnoten, granaatappelpitjes en de plakjes ham.

Strooi tot slot wat peterselie of koriander eroverheen.


Je kunt de ham achterwege laten voor een vegetarische versie.

In plaats van witlof kun je ook veldsla nemen.


27 november 2024
Zondag 1 december bakken we pepernoten op Haanwijk
2 november 2024
Een recept voor 4 personen
7 oktober 2024
De spanten van de eerste kas zijn geplaatst.
5 oktober 2024
Vanaf 13.00u ben je welkom
30 september 2024
We willen een perk met tuinplanten leeg gaan halen.
30 september 2024
Vrijdag 4 oktober en maandag 7 oktober zijn we gesloten.
30 september 2024
Een elegante manier van bladgroenten serveren
26 augustus 2024
Deze methode conserveert de overvloedige tomatenoogst voor gebruik in de wintermaanden
1 augustus 2024
Wie wil er komen helpen?
30 juli 2024
Voor Jongvolwassenen tussen de 18 en 32 jaar die hun stem willen laten horen voor de natuur in Brabant.
Meer posts
Share by: