Blogopmaak

Courgettegratin met tomatensaus

aug. 28, 2021

Recept voor 6 personen

Courgette is een heel veelzijdige groente; je kunt ze rauw eten, koken, stoven, bakken, frituren, roerbakken of grillen. Je kunt ze in plakjes snijden, in spaghetti draaien en je kunt ze gratineren, pureren uithollen en vullen. Jonge kleine courgettes zijn in het algemeen lekkerder vanwege hun compacte vruchtvlees, kleine pitjes en hebben een zachte, zoete smaak. De grotere courgettes gebruik je het best voor een groentencreme en voor de soep.


ingrediënten

750 gr. courgettes in dunne plakjes

4 EL olijfolie

1 TL knoflook gehakt

1 ui fijngehakt

1 blik tomaten, fijngesneden

1/4 TL oregano

1 EL peterselie gehakt

3 EL parmezaanse kaas


bereiden

Verwarm de oven voor op 200C

Doe de helft van de olie in een pan en fruit de knoflook lichtbruin. Doe dan de courgette erbij en bak ze al roerend gaar. Haal de courgette  uit de pan, doe er opnieuw olie in en fruit de ui glazig. Dan het blik tomaten erbij met oregano en peper en zout. Laat dit zachtjes in 20 minuten gaar koken. Doe op het laatst de peterselie erbij.

Vet een ovenschaal in met wat olie en verdeel de helft vande courgette over de bodem, giet de helft van de tomatensaus erover en bestrooi die met een lepel geraspte kaas. Herhaal dit en werk de schotel af met de kaas.

Zet de schotel ca. 15 minuten in de oven (bovenste richel) zodat de kaas smelt en bruin wordt. Laat de schotel 10 minuten enigszins afkoelen voordat je hem serveert.



Bron: De klassieke Italiaanse keuken, door Marcella Hazan.

23 apr., 2024
Maak je eigen vleesvervanger
21 apr., 2024
Ze zijn er weer, 2 biggen op onze tuin.
12 apr., 2024
Eindelijk is het zover, ze zijn begonnen.
12 apr., 2024
Hoewel er geen plek is zijn de tomatenplanten gezet.
06 apr., 2024
Ruimtegebrek doet creatief zijn
door duda-wsm 03 apr., 2024
Raapstelen zijn echte lentebodes
13 mrt., 2024
We hebben het eerste zaaigoed uitgeplant
04 mrt., 2024
This is a subtitle for your new post
02 mrt., 2024
Zaterdag 30 maart van 10.00u tot 13.00u
22 jan., 2024
Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.
Meer posts
Share by: