Blogopmaak

Crostini met puree van doperwten, tuinbonen en rucola

jun. 28, 2022

Een lichte maaltijd voor een warme zomerdag

Er zijn nu volop doperwten en tuinbonen te oogsten. Daarmee kun je een lekkere lichte topping maken voor crostini. Een heerlijke lichte zomerse maaltijd. Ook kun je dit als een lekker hapje serveren bij een borrel. Je kunt dit recept makkelijk van tevoren klaarmaken.

hoofdgerecht voor 2 a 3 personen, hapje voor 8 personen)


INGREDIËNTEN

100 gr gedopte tuinbonen (ca. 650 g ongedopt)

400 gr gedopte erwten (1-1,5 kg ongedopt) of diepvrieserwten

8 el olijfolie

100 gr Griekse yoghurt

1 bosje munt, fijngehakt

1 teentje knoflook

1 el citroensap

1 flinke ciabatta, in dunne sneetjes

1⁄2 bosje radijs, schoongemaakt, in dunne plakjes

1 handje rucola

80 gr harde pittige kaas (bv. pecorino), geschaafd 


BEREIDEN

Kook de tuinbonen in wat gezouten water gaar: kleine bonen hebben ca. 5 minuten nodig, grote bonen zijn in ca. 7 minuten gaar.

Schep de bonen met een schuimspaan uit de pan in een vergiet en spoel ze koud onder de kraan. Doe de doperwten in het kookwater en kook ze in ca. 2 minuten zacht. Giet af en spoel de erwtjes ook koud. Laat ze goed uitlekken.


Dubbeldop grote tuinbonen eventueel door met een nagel een inkeping in de schil te maken en de groene 'binnenbonen' eruit te drukken. Pureer de doperwten met 4 eetlepels olijfolie en de yoghurt tot een grove puree (staafmixer). Roer de munt en de tuinbonen erdoor en breng flink op smaak met zout, peper en citroensap: de puree moet friszoet en pittig smaken. Zet de puree en radijs afgedekt in de koelkast.


Verwarm de oven voor op 180 C. Bestrijk de sneetjes brood licht met olijfolie, wrijf in met een doorgesneden teen knoflook en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Rooster ze in ongeveer 10 minuten aan weerszijden lichtbruin. Laat ze uitgespreid afkoelen. De toast blijft in een afgesloten bakje een dag knapperig.


SERVEREN

Schep op elk sneetje een dot van de puree en garneer met plakjes radijs, rucola en kaasflinters.


23 apr., 2024
Maak je eigen vleesvervanger
21 apr., 2024
Ze zijn er weer, 2 biggen op onze tuin.
12 apr., 2024
Eindelijk is het zover, ze zijn begonnen.
12 apr., 2024
Hoewel er geen plek is zijn de tomatenplanten gezet.
06 apr., 2024
Ruimtegebrek doet creatief zijn
door duda-wsm 03 apr., 2024
Raapstelen zijn echte lentebodes
13 mrt., 2024
We hebben het eerste zaaigoed uitgeplant
04 mrt., 2024
This is a subtitle for your new post
02 mrt., 2024
Zaterdag 30 maart van 10.00u tot 13.00u
22 jan., 2024
Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.
Meer posts
Share by: