Blogopmaak

Daslookknoedels of Gnocchi

2 mei 2023

Daslook,een  eetbare wilde plant

Daslook (Allium Ursinum) is een voorjaarsbloem waarvan je zowel de knolletjes als het blad èn de bloem kunt eten. Belangrijk is om te letten op de lichte knoflookgeur die het plantje afgeeft. Dit omdat wanneer de plant nog geen bloemen heeft, deze erg lijkt op dat van het Lelietje van Dalen, maar die is giftig. Als je wild plukt mag je maar eenderde meenemen, anders blijft er teweinig over voor de andere dieren.


Je kunt bij voorbeeld pesto maken van daslook (eerst 1 minuut blancheren in kokende water en dan verder verwerken)

Ook erg lekker is het om er gnocchi mee te maken. Hier een recept voor vier.


Ingrediënten

350 gr grano duro bloem (Italiaanse winkel)

4 eieren

140 gr boter op kamertemperatuur

4 handjes daslook heel fijn gesneden

hangop van yoghurt (halve dag laten uitlekken in een doek)

1 l groentebouillon


Bereiden

Kneed van bloem, ei, boter, daslook en eensnufje zout een soepel deeg.

Pak in in vershoudfolie en laat een uur in de koelkast rusten.

Breng de bouillon aan de kook en vorm met 2 lepels quenelles van het deeg.

Doe ze in de hete bouillon en laat garen. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar.

Verdeel de gnocchi over de borden en leg er een flinke lepel hangop op.

Maal er nog wat peper overheen en dien op.


Variatie

Als je geen daslook hebt, gebruik je spinazie en veel knoflook)


Bron: Mari Maris. Mari plukt de dag.


29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
13 februari 2025
Komt het nog goed?
31 januari 2025
lekker bij een salade
15 januari 2025
We hebben nu een eigen huisnummer
23 december 2024
This is a subtitle for your new post
19 december 2024
We zijn gesloten van maandag 23 december t/m zondag 12 januari
5 december 2024
Via de wedstrijd 'wat doe jij voor een beter klimaat'
2 december 2024
Een lekker voorgerecht
27 november 2024
Zondag 1 december bakken we pepernoten op Haanwijk
Meer posts
Share by: