Blogopmaak

Daslookknoedels of Gnocchi

mei 02, 2023

Daslook,een  eetbare wilde plant

Daslook (Allium Ursinum) is een voorjaarsbloem waarvan je zowel de knolletjes als het blad èn de bloem kunt eten. Belangrijk is om te letten op de lichte knoflookgeur die het plantje afgeeft. Dit omdat wanneer de plant nog geen bloemen heeft, deze erg lijkt op dat van het Lelietje van Dalen, maar die is giftig. Als je wild plukt mag je maar eenderde meenemen, anders blijft er teweinig over voor de andere dieren.


Je kunt bij voorbeeld pesto maken van daslook (eerst 1 minuut blancheren in kokende water en dan verder verwerken)

Ook erg lekker is het om er gnocchi mee te maken. Hier een recept voor vier.


Ingrediënten

350 gr grano duro bloem (Italiaanse winkel)

4 eieren

140 gr boter op kamertemperatuur

4 handjes daslook heel fijn gesneden

hangop van yoghurt (halve dag laten uitlekken in een doek)

1 l groentebouillon


Bereiden

Kneed van bloem, ei, boter, daslook en eensnufje zout een soepel deeg.

Pak in in vershoudfolie en laat een uur in de koelkast rusten.

Breng de bouillon aan de kook en vorm met 2 lepels quenelles van het deeg.

Doe ze in de hete bouillon en laat garen. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar.

Verdeel de gnocchi over de borden en leg er een flinke lepel hangop op.

Maal er nog wat peper overheen en dien op.


Variatie

Als je geen daslook hebt, gebruik je spinazie en veel knoflook)


Bron: Mari Maris. Mari plukt de dag.


23 apr., 2024
Maak je eigen vleesvervanger
21 apr., 2024
Ze zijn er weer, 2 biggen op onze tuin.
12 apr., 2024
Eindelijk is het zover, ze zijn begonnen.
12 apr., 2024
Hoewel er geen plek is zijn de tomatenplanten gezet.
06 apr., 2024
Ruimtegebrek doet creatief zijn
door duda-wsm 03 apr., 2024
Raapstelen zijn echte lentebodes
13 mrt., 2024
We hebben het eerste zaaigoed uitgeplant
04 mrt., 2024
This is a subtitle for your new post
02 mrt., 2024
Zaterdag 30 maart van 10.00u tot 13.00u
22 jan., 2024
Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.
Meer posts
Share by: