Blogopmaak

Gefrituurde bloemkool in beslag met parmezaanse kaas

okt. 24, 2022

Parmezaanse kaas is een ideaal bindmiddel en daarom goed te gebruiken in een frituurbeslag

Een recept voor ca 6 personen


Ingredienten

1 bloemkool, broccoli of venkel van ca. 1 kg. in roosje cq stukjes

1 dl lauw water

6 el bloem

6 el geraspte parmezaanse kaas

1 ei

olie om in te frituren


Bereiden

Kook de bloemkool gaar in gezouten water en laat de groente afkoelen.

Doe het water in een kom en voeg de bloem geleidelijk toe, goed kloppen met een vork. Doe dan de kaas erbij en roer alles goed door elkaar. Klop het ei los en doe het dan bij het beslag.

Giet een laag van 1/2 cm olie in een koekenpan en zet deze op hoog vuur. Controleer of de olie heet genoeg is door er een druppel beslag in te laten vallen. Als het stolt en boven komt drijven is de olie goed op temperatuur. Haal wat roosjes door het beslag en laat iets uitdruipen. Leg ze dan in de hete olie. Als de roosjes bruin zijn draai je ze om tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Haal ze dan uit de olie en laat op een stuk keukenpapier uitlekken. Serveer direct.


Bron: Marcella Hazan, de klassieke italiaanse keuken.


23 apr., 2024
Maak je eigen vleesvervanger
21 apr., 2024
Ze zijn er weer, 2 biggen op onze tuin.
12 apr., 2024
Eindelijk is het zover, ze zijn begonnen.
12 apr., 2024
Hoewel er geen plek is zijn de tomatenplanten gezet.
06 apr., 2024
Ruimtegebrek doet creatief zijn
door duda-wsm 03 apr., 2024
Raapstelen zijn echte lentebodes
13 mrt., 2024
We hebben het eerste zaaigoed uitgeplant
04 mrt., 2024
This is a subtitle for your new post
02 mrt., 2024
Zaterdag 30 maart van 10.00u tot 13.00u
22 jan., 2024
Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.
Meer posts
Share by: