Ingrediënten
1 el olie
400 gr gemengde paddenstoelen grof gesneden
120 gr boter
1/2 tl zout
1 pak zelfrijzend amandelbakmeel
5 eieren
50 ml melk
50 gr gehakte zwarte olijven
80 gr oude kaas geraspt
2 el verse tijm
bakpapier en cakevorm van een liter
Bereiden
Verwarm de oven op 185C
Bak de paddenstoelen op hoog vuur met 1 el boter in een koekenpan bruin. Het vocht moet verdampt zijn.
Doe de tijmblaadjes erbij en laat het mengsel afkoelen.
Roer 100 gr boter los in een mengkom. Voeg dan de eieren een voor een toe en zorg dat ze telkens goed zijn opgenomen voordat je er weer een ei bij doet. Klop dan de melk en het zout door het mengsel. Voeg dan het bakmeel toe en en meng tot een egaal beslag. Spatel de gemalen kaas, gehakte olijven en de paddenstoelen door het mengsel. Proef of er nog peper en zout bij moet. Vet de cakevorm goed in. Schep het beslag in de vorm en laat de cake in het midden van de oven gaar worden in 45 minuten. Laat de cake iets afkoelen, haal hem uit het blik en snijd in plakken.
Lekker als hapje vooraf of serveer het als voorgerecht met een kleine salade van geraspte wortel.
Variatie:
vervang de zwarte olijven door een hand gehakte walnoten.
Houdbaarheid: 3 à 5 dagen.
Zet voor gebruik nog 5 minuten in een hete oven.