Blogopmaak

Hartige taart van regenboog snijbiet

jul. 30, 2021

Recept hartige taart van regenboog snijbiet

Snijbiet is een groente waarvan je zowel de stengel als het blad kunt eten. Het blad is het lekkerste en kun je als spinazie verwerken.

De stengels moeten in kleine stukjes gesneden wat  langer stoven. Dus kan snijbiet prima in een hartige taart verwerkt worden.

Hier een recept voor 3 personen van Yotam Ottolenghi


Ingrediënten

5 velletjes hartige taartdeeg

olijfolie

1 rode ui gesnipperd

1 bosje snijbiet, in repen van ca 3 cm gesneden

2 tenen knoflook fijngehakt

1 handje munt fijn gehakt

1 handje peterselie gehakt

1 handje salie gehakt

75 gr. feta in blokjes

100 gr. ricotta

50 gr. geraspte pecorina (of andere belegen kaas)

rasp van een 1/2 citroen

15 gr. pijnboompitjes geroosterd

15 gr. amandelen fijngehakt


Bereiden

Verwarm de oven op 180 C

Bak de snijbiet in olie met de ui, knoflook en kruiden zachtjes tot de stelen gaar zijn.

Haal de pan van het vuur en voeg de feta, noten en citroenrasp toe. Breng op smaak met peper en zout.

Vet een quichevorm in en rol de plakjes deeg uit tot een grote lap. Bekleed daarmee de quichevorm.

Verdeel de gestoofde groenten over het deeg en beleg het mengsel met kloddertjes ricotta.

Bak de quiche in ca. 30 minuten goudbruin.

Een simpele bladsalade met mosterdvinaigrette combineert er heerlijk bij.

23 apr., 2024
Maak je eigen vleesvervanger
21 apr., 2024
Ze zijn er weer, 2 biggen op onze tuin.
12 apr., 2024
Eindelijk is het zover, ze zijn begonnen.
12 apr., 2024
Hoewel er geen plek is zijn de tomatenplanten gezet.
06 apr., 2024
Ruimtegebrek doet creatief zijn
door duda-wsm 03 apr., 2024
Raapstelen zijn echte lentebodes
13 mrt., 2024
We hebben het eerste zaaigoed uitgeplant
04 mrt., 2024
This is a subtitle for your new post
02 mrt., 2024
Zaterdag 30 maart van 10.00u tot 13.00u
22 jan., 2024
Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.
Meer posts
Share by: