Blogopmaak

Hartige taart van regenboog snijbiet

30 juli 2021

Recept hartige taart van regenboog snijbiet

Snijbiet is een groente waarvan je zowel de stengel als het blad kunt eten. Het blad is het lekkerste en kun je als spinazie verwerken.

De stengels moeten in kleine stukjes gesneden wat  langer stoven. Dus kan snijbiet prima in een hartige taart verwerkt worden.

Hier een recept voor 3 personen van Yotam Ottolenghi


Ingrediënten

5 velletjes hartige taartdeeg

olijfolie

1 rode ui gesnipperd

1 bosje snijbiet, in repen van ca 3 cm gesneden

2 tenen knoflook fijngehakt

1 handje munt fijn gehakt

1 handje peterselie gehakt

1 handje salie gehakt

75 gr. feta in blokjes

100 gr. ricotta

50 gr. geraspte pecorina (of andere belegen kaas)

rasp van een 1/2 citroen

15 gr. pijnboompitjes geroosterd

15 gr. amandelen fijngehakt


Bereiden

Verwarm de oven op 180 C

Bak de snijbiet in olie met de ui, knoflook en kruiden zachtjes tot de stelen gaar zijn.

Haal de pan van het vuur en voeg de feta, noten en citroenrasp toe. Breng op smaak met peper en zout.

Vet een quichevorm in en rol de plakjes deeg uit tot een grote lap. Bekleed daarmee de quichevorm.

Verdeel de gestoofde groenten over het deeg en beleg het mengsel met kloddertjes ricotta.

Bak de quiche in ca. 30 minuten goudbruin.

Een simpele bladsalade met mosterdvinaigrette combineert er heerlijk bij.

29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
13 februari 2025
Komt het nog goed?
31 januari 2025
lekker bij een salade
15 januari 2025
We hebben nu een eigen huisnummer
23 december 2024
This is a subtitle for your new post
19 december 2024
We zijn gesloten van maandag 23 december t/m zondag 12 januari
5 december 2024
Via de wedstrijd 'wat doe jij voor een beter klimaat'
2 december 2024
Een lekker voorgerecht
27 november 2024
Zondag 1 december bakken we pepernoten op Haanwijk
Meer posts
Share by: