Hartige taart van regenboog snijbiet

30 juli 2021

Recept hartige taart van regenboog snijbiet

Snijbiet is een groente waarvan je zowel de stengel als het blad kunt eten. Het blad is het lekkerste en kun je als spinazie verwerken.

De stengels moeten in kleine stukjes gesneden wat  langer stoven. Dus kan snijbiet prima in een hartige taart verwerkt worden.

Hier een recept voor 3 personen van Yotam Ottolenghi


Ingrediënten

5 velletjes hartige taartdeeg

olijfolie

1 rode ui gesnipperd

1 bosje snijbiet, in repen van ca 3 cm gesneden

2 tenen knoflook fijngehakt

1 handje munt fijn gehakt

1 handje peterselie gehakt

1 handje salie gehakt

75 gr. feta in blokjes

100 gr. ricotta

50 gr. geraspte pecorina (of andere belegen kaas)

rasp van een 1/2 citroen

15 gr. pijnboompitjes geroosterd

15 gr. amandelen fijngehakt


Bereiden

Verwarm de oven op 180 C

Bak de snijbiet in olie met de ui, knoflook en kruiden zachtjes tot de stelen gaar zijn.

Haal de pan van het vuur en voeg de feta, noten en citroenrasp toe. Breng op smaak met peper en zout.

Vet een quichevorm in en rol de plakjes deeg uit tot een grote lap. Bekleed daarmee de quichevorm.

Verdeel de gestoofde groenten over het deeg en beleg het mengsel met kloddertjes ricotta.

Bak de quiche in ca. 30 minuten goudbruin.

Een simpele bladsalade met mosterdvinaigrette combineert er heerlijk bij.

23 oktober 2025
Om de laatste courgettes op te maken, nog één recept
23 oktober 2025
Tijd om pompoenen uit te hollen
29 september 2025
Meditatiegroep op bezoek
29 september 2025
Schildergroep op bezoek
19 september 2025
De koolfamilie is zeer uitgebreid met onder andere spruitjes, boerenkool en savooiekool. Deze zijn in de herfst en winter op hun toppunt van smaak.
27 juli 2025
Nog een niet-koken recept omdat de zomer aanhoudt
20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin