Ingrediënten
400 gr Le Puylinzen
2 grote wortel, fijngehakt
3 stengel bleekselderij, fijngehakt
1 kleine ui, fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
5 takjes tijm
6 bollen burrata
mosterdressing
100 ml olijfolie
25 ml rode wijnazijn
1 el dijonmosterd
1 tl suiker
150 gr gorgonzola dulce, in kleine stukjes
peper en zout
basilicumolie ( je kunt ook kant-en-klaar kopen)
bosje basilicum, de blaadjes
olijfolie
peper en zout
Bereiden
Haal de bollen burrata uit de koeling en laat ze op kamertemperatuur komen.
Kook de linzen zonder zout in ruim water gaar in 20 minuten.
Giet ze af en spoel ze met koud water.
Maak de mosterddressing door alle ingrediënten te mengen. Je kunt de dressing het beste in een pannetje verwarmen om de kaas sneller te doen smelten.
Maak basilicumolie in de blender van de olijfolie en de blaadjes basilicum. Hou wat blaadjes apart voor garnering. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit in een grote pan wat olie en smoor de groenten met tijm, peper en zout zacht en glazig. Doe dan de gekookte linzen erbij, eventueel met een beetje water om te voorkomen dat ze aanbranden. Warm goed door en doe dan de mosterddressing erbij. Proef of er meer zout en peper bij moet.
Serveren
Schep de linzen in een diep bord, leg er een bol burrata op en scheur deze open. Werk af met een sliertje basilicumolie en blaadjes basilicum.
bron: Polpo