Blogopmaak

Luikse kimchi

17 januari 2023

Kimchi is een Koraanse conserveringsmethode die zorgt dat groenten maandenlang goed blijven.

Vandaag een recept voor een westerse variant van deze pittige ingelegde groente. Je kunt de kimchi minder pittig maken door de hoeveelheid chilivlokken aan te passen.


Dit recept is voldoende voor 2 liter


Ingrediënten

2 l. water

200 gr zout

1 rode kool in vieren gesneden

40 gr verse gember, geschild

3 sjalotten in stukken

100 gr chilivlokken

100 gr perenstroop

1 dl rijstazijn of witte wijnazijn

50 gr vissaus

200 gr daikon, geschild

200 gr wortel, geschild

2 peren, geschild

8 lente-ui, gesnipperd


Bereiding

breng 2 dl water aan de kook en los daarin het zout op. Doe dan bij de rest van het water.

Leg de rode kool in een grote pan o.i.d. en giet de pekel erover. Leg er een bord bovenop zodat de kool onder de pekel blijft staan. Laat dit 24 uur op een donkere koele plaats staan.

Maak in de blender een mix van de knoflook, gember, sjalot, chilivlokken, perenstroop, rijstazijn en vissaus tot een pasta.

Rasp de wortel, daikon en de peren grof en voeg dit samen met de lente-ui bij de pasta.

Haal de rode kool uit de pekel en snijd ze elk in de lengte in acht lange repen. Spoel de kool goed uit onder koud stromend water. Knijp het vocht er goed uit en laat ze een kwartier uitdrogen op een schone theedoek.

Wrijf elke reep in met de kimchipasta en stop ze in een weckpot. Na twee weken is deze kimchi het lekkerst.

Bron: Seppe Nobels, Een kookboek.

29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
13 februari 2025
Komt het nog goed?
31 januari 2025
lekker bij een salade
15 januari 2025
We hebben nu een eigen huisnummer
23 december 2024
This is a subtitle for your new post
19 december 2024
We zijn gesloten van maandag 23 december t/m zondag 12 januari
5 december 2024
Via de wedstrijd 'wat doe jij voor een beter klimaat'
2 december 2024
Een lekker voorgerecht
27 november 2024
Zondag 1 december bakken we pepernoten op Haanwijk
Meer posts
Share by: