Blogopmaak

Luikse kimchi

17 januari 2023

Kimchi is een Koraanse conserveringsmethode die zorgt dat groenten maandenlang goed blijven.

Vandaag een recept voor een westerse variant van deze pittige ingelegde groente. Je kunt de kimchi minder pittig maken door de hoeveelheid chilivlokken aan te passen.


Dit recept is voldoende voor 2 liter


Ingrediënten

2 l. water

200 gr zout

1 rode kool in vieren gesneden

40 gr verse gember, geschild

3 sjalotten in stukken

100 gr chilivlokken

100 gr perenstroop

1 dl rijstazijn of witte wijnazijn

50 gr vissaus

200 gr daikon, geschild

200 gr wortel, geschild

2 peren, geschild

8 lente-ui, gesnipperd


Bereiding

breng 2 dl water aan de kook en los daarin het zout op. Doe dan bij de rest van het water.

Leg de rode kool in een grote pan o.i.d. en giet de pekel erover. Leg er een bord bovenop zodat de kool onder de pekel blijft staan. Laat dit 24 uur op een donkere koele plaats staan.

Maak in de blender een mix van de knoflook, gember, sjalot, chilivlokken, perenstroop, rijstazijn en vissaus tot een pasta.

Rasp de wortel, daikon en de peren grof en voeg dit samen met de lente-ui bij de pasta.

Haal de rode kool uit de pekel en snijd ze elk in de lengte in acht lange repen. Spoel de kool goed uit onder koud stromend water. Knijp het vocht er goed uit en laat ze een kwartier uitdrogen op een schone theedoek.

Wrijf elke reep in met de kimchipasta en stop ze in een weckpot. Na twee weken is deze kimchi het lekkerst.

Bron: Seppe Nobels, Een kookboek.

2 november 2024
Een recept voor 4 personen
7 oktober 2024
De spanten van de eerste kas zijn geplaatst.
5 oktober 2024
Vanaf 13.00u ben je welkom
30 september 2024
We willen een perk met tuinplanten leeg gaan halen.
30 september 2024
Vrijdag 4 oktober en maandag 7 oktober zijn we gesloten.
30 september 2024
Een elegante manier van bladgroenten serveren
26 augustus 2024
Deze methode conserveert de overvloedige tomatenoogst voor gebruik in de wintermaanden
1 augustus 2024
Wie wil er komen helpen?
30 juli 2024
Voor Jongvolwassenen tussen de 18 en 32 jaar die hun stem willen laten horen voor de natuur in Brabant.
30 juli 2024
Het recept van Anna van de open dag
Meer posts
Share by: