Hier een recept voor Pickle van courgette
Deze kort gefermenteerde plakjes courgette zijn lekker op de boterham;
bijvoorbeeld met geitenkaas, rucola en walnoten. De rozijnen in de pickle bevatten tannine, die ervoor zorgt dat de courgette minder snel papperig wordt.
Ingrediënten
1 courgette
1 l water
50 gr zout
100 gr biologische rozijnen
4 takjes tijm
4 blaadjes salie
Bereiden
Maak van het water en zout een pekelbad.
Snijd de courgette in plakjes van een halve cm en leg ze in een grote kom.
Giet er net zoveel pekel over tot de plakjes onderstaan.
Hak de rozijnen grof en meng, samen met de salie en tijm, onder de courgette.
Dek de kom af met een theedoek o.i.d. zodat er geen vliegjes bij kunnen.
Laat de kom zo twee dagen staan. Proef of de courgette voldoende is gepickled.
Zet nu tot gebruik in de koelkast en eet smakelijk!
Bron: Verrot lekker door Christian Weij.