Blogopmaak

Winterse curry

12 februari 2022

Een recept met echte wintergroenten

Ingrediënten 

500 gr boerenkool, gerist en in kleine stukken gesneden

2 el olie

1 ui, fijngesnipperd

3 tenen knoflook

1 groen chilipepertje, fijngesneden

3 cm gember, fijngesneden

1 tl garam masala

½ tl mosterdzaad

½ tl gemalen komijn

¼ tl kurkuma

3 kardamompeulen, geplet

350 gr aardappels in vieren gesneden

400 ml water

250 gr volle yoghurt

2 el tomatenpuree

1 bosje koriander, fijngesneden

1 handje amandelen of cashewnoten, geroosterd en fijngehakt

Peper en zout


Bereiden

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui goedgeel. Doe de knoflook, t pepertje en de gember erbij en laat n paar minuten bakken. 

Voeg de rest van de specerijen en de gesneden aardappelen toe en roer dit goed om. Schenk 400 ml water erbij zodat de aardappelen net onder staan. Laat ca 12 minuten zachtjes koken en doe dan de boerenkool erbij. Laat nog een paar minuten doorkoken tot de kool gaar is.

Roer in een schaaltje de yoghurt, tomatenpuree en wat kookwater dooreen. Haal de curry van t vuur en roer t yoghurtmengsel er doorheen. Laat nog even doorwarmen (zonder te koken want dan schift de yoghurt). Garneer met de gehakte koriander en de noten.

Lekker met gekookte rijst.


Bron: Veg!; het River Cottage kookboek met groenten in de hoofdrol.


29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
13 februari 2025
Komt het nog goed?
31 januari 2025
lekker bij een salade
15 januari 2025
We hebben nu een eigen huisnummer
23 december 2024
This is a subtitle for your new post
19 december 2024
We zijn gesloten van maandag 23 december t/m zondag 12 januari
5 december 2024
Via de wedstrijd 'wat doe jij voor een beter klimaat'
2 december 2024
Een lekker voorgerecht
27 november 2024
Zondag 1 december bakken we pepernoten op Haanwijk
Meer posts
Share by: