Blogopmaak

Winterse curry

feb. 12, 2022

Een recept met echte wintergroenten

Ingrediënten 

500 gr boerenkool, gerist en in kleine stukken gesneden

2 el olie

1 ui, fijngesnipperd

3 tenen knoflook

1 groen chilipepertje, fijngesneden

3 cm gember, fijngesneden

1 tl garam masala

½ tl mosterdzaad

½ tl gemalen komijn

¼ tl kurkuma

3 kardamompeulen, geplet

350 gr aardappels in vieren gesneden

400 ml water

250 gr volle yoghurt

2 el tomatenpuree

1 bosje koriander, fijngesneden

1 handje amandelen of cashewnoten, geroosterd en fijngehakt

Peper en zout


Bereiden

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui goedgeel. Doe de knoflook, t pepertje en de gember erbij en laat n paar minuten bakken. 

Voeg de rest van de specerijen en de gesneden aardappelen toe en roer dit goed om. Schenk 400 ml water erbij zodat de aardappelen net onder staan. Laat ca 12 minuten zachtjes koken en doe dan de boerenkool erbij. Laat nog een paar minuten doorkoken tot de kool gaar is.

Roer in een schaaltje de yoghurt, tomatenpuree en wat kookwater dooreen. Haal de curry van t vuur en roer t yoghurtmengsel er doorheen. Laat nog even doorwarmen (zonder te koken want dan schift de yoghurt). Garneer met de gehakte koriander en de noten.

Lekker met gekookte rijst.


Bron: Veg!; het River Cottage kookboek met groenten in de hoofdrol.


23 apr., 2024
Maak je eigen vleesvervanger
21 apr., 2024
Ze zijn er weer, 2 biggen op onze tuin.
12 apr., 2024
Eindelijk is het zover, ze zijn begonnen.
12 apr., 2024
Hoewel er geen plek is zijn de tomatenplanten gezet.
06 apr., 2024
Ruimtegebrek doet creatief zijn
door duda-wsm 03 apr., 2024
Raapstelen zijn echte lentebodes
13 mrt., 2024
We hebben het eerste zaaigoed uitgeplant
04 mrt., 2024
This is a subtitle for your new post
02 mrt., 2024
Zaterdag 30 maart van 10.00u tot 13.00u
22 jan., 2024
Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.
Meer posts
Share by: