Blogopmaak

Recept pompoencurry met pistache

19 november 2021

Dit vegetarische recept is nogal bewerkelijk maar het resultaat mag er zijn!

Boodschappenlijst

1 st flespompoen 

grof zeezout (ongeveer 1 kg) 

2 dl zoetzuurmarinade (zie basisrecept) 

1 passievrucht 

200 g pistache 

½ knolselderij 

melk 

2 mini courgettes

100 g zachte geitenkaas 

pompoenpitolie 

Tuinkers voor het garneren


Rode curryolie 

2 el Thaise red curry

4 dl olie 


Rode currycrème 

180 gr rode curryolie 

40 gr yoghurt

45 gr eiwit 

30 gr sushiazijn


Basisrecept zoetzuur marinade 

½ rode peper 

200 g suiker 

200 g water 

200 g azijn 

10 zwarte peperkorrels

Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. 

Kook alle ingrediënten samen op en laat ze 10 minuten zachtjes trekken.


Bereiden


Pompoen 

Snijd van een kwart van de pompoen plakken van ongeveer 2 mm dik. 

Steek deze vervolgens uit met een kleine ronde steker. 

Lepel de passievrucht uit en meng dit met de zoetzure marinade. 

Marineer hierin de rondjes pompoen. Bij voorkeur een hele dag.

Snijd de rest van de pompoen in grove stukken. 

Leg dit op grof zeezout. 

Pof de pompoen vervolgens in een oven van 160°C gedurende een uur. 

Breek dit als het gaar is in plukken uit elkaar en verwijder de schil. 

Maak het dan op smaak met rode curry olie.


Rode curryolie 

Meng de currypasta met de olie. 

Laat dit minimaal een dag staan. 

Zeef de kruiden uit de olie. 


Rode currycrème 

Meng alle ingrediënten behalve de olie met elkaar. 

Voeg dan de olie in een dunne straal toe, al mixend met de staafmixer. 

Bewaar de crème in een spuitzak.


Pistache puree 

Snijd de knolselderij in stukken en kook deze gaar. 

Blender 160 gram pistache samen met een scheutje melk helemaal fijn. 

Als de knolselderij gaar is, deze op een zeef laten uitlekken en toevoegen aan de pistachemassa. 

Nogmaals helemaal glad blenderen. Indien nodig deze massa door een fijne zeef drukken. 

Breng de puree op smaak met zout. Bewaar de pistachepuree in de oven op 60C.


Gefrituurde pistache 

Frituur de overige 40 gram pistache kort op 180°C. 2. Bestrooi met zout. 


Courgette

Snij de courgette in dunne plakjes. 

Breng de courgette op smaak met olijfolie en zout.



SERVEREN

De plukken pompoen verdelen op het bord. 

Leg hier lepels pistache puree en rode curry crème tussen.

Steek hier de pompoen plakjes, courgette, geitenkaas en pistache tussen. 

Afmaken met verschillende cress soorten.


29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
13 februari 2025
Komt het nog goed?
31 januari 2025
lekker bij een salade
15 januari 2025
We hebben nu een eigen huisnummer
23 december 2024
This is a subtitle for your new post
19 december 2024
We zijn gesloten van maandag 23 december t/m zondag 12 januari
5 december 2024
Via de wedstrijd 'wat doe jij voor een beter klimaat'
2 december 2024
Een lekker voorgerecht
27 november 2024
Zondag 1 december bakken we pepernoten op Haanwijk
Meer posts
Share by: