Blogopmaak

Tuinbonen puree

mei 29, 2024

een recept voor 4 personen


Ingrediënten

3 kg tuinbonen gedopt

2 aardappels geschild en in blokjes gesneden 

100 ml groentenbouillon

olijfolie

zout en peper


Bereiden

Week de tuinbonen 30 minuten in koud water, giet af en verwijder het taaie velletje.

Doe de tuinbonen met ruim water in een pan en breng aan de kook. Zodra het water kookt haal je de pan van het vuur en giet de tuinbonen af. Pureer vervolgens de bonen met wat zout. Doe dan de bouillon en de aardappelblokjes erbij en laat zachtjes koken tot alles zacht en romig is. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

Deze puree kun je warm eten, maar is koud ook verrukkelijk. 


Bron: de Zilveren lepel. 


30 sep, 2024
We willen een perk met tuinplanten leeg gaan halen.
30 sep, 2024
Vrijdag 4 oktober en maandag 7 oktober zijn we gesloten.
26 aug, 2024
Deze methode conserveert de overvloedige tomatenoogst voor gebruik in de wintermaanden
01 aug, 2024
Wie wil er komen helpen?
30 jul, 2024
Voor Jongvolwassenen tussen de 18 en 32 jaar die hun stem willen laten horen voor de natuur in Brabant.
30 jul, 2024
Het recept van Anna van de open dag
29 jul, 2024
Deze hartige cake is zowel warm als koud lekker
03 jul, 2024
We zijn open van 12.00u tot 15.00u
28 jun, 2024
Deze lichte aardappelsalade smaakt heerlijk bij traditionele gerechten als schnitzel , of een lekker visje.  Je kunt de salade zowel koud als lauw eten, maar zet hem niet in de koelkast, want dan blijft er van de smaak niet veel meer over.
06 jun, 2024
We zijn geopend van 12.00u tot 15.00u
Meer posts
Share by: