Blogopmaak

Ui of ajuin

jul. 26, 2022

We hebben onze uien geoogst

In de Nederlandse keuken is de ui niet weg te denken. Samen met wortel, prei en selderij vormen zij de basissmaakmaker voor menig gerecht. De Ui heeft twee gezichten: Scherp als ze rauw is. maar heerlijk zoet als je ze gaart.

Voor een perfecte uiensoep is geduld dan ook het belangrijkste ingrediënt. Hier volgt een recept voor 4 personen.


Ingrediënten

500 gr uien grof gesneden

50 gr boter

15 gr bloem

1 l groentebouillon

8 sneetjes oud stokbrood

100 gr geraspte belegen kaas


Bereiden

Smoor de uien met boter in een braadpan op laag vuur tot ze helemaal zacht zijn geworden en een mooie gele kleur hebben. Neem hiervoor ruim de tijd (ca. 30 minuten) Doe dan de bloem erbij en roer door. Laat dit ook een minuutje zacht garen. Doe dan de bouillon erbij  en laat de soep een kwartier zacht koken. Rooster de sneetjes brood goudbruin.


Serveren

Schep de soep in 4 kommen, leg in elke kom 2 sneetjes brood en bestrooi die met de kaas. Zet de kommen onder de hete grill en laat ze mooi gratineren.

23 apr., 2024
Maak je eigen vleesvervanger
21 apr., 2024
Ze zijn er weer, 2 biggen op onze tuin.
12 apr., 2024
Eindelijk is het zover, ze zijn begonnen.
12 apr., 2024
Hoewel er geen plek is zijn de tomatenplanten gezet.
06 apr., 2024
Ruimtegebrek doet creatief zijn
door duda-wsm 03 apr., 2024
Raapstelen zijn echte lentebodes
13 mrt., 2024
We hebben het eerste zaaigoed uitgeplant
04 mrt., 2024
This is a subtitle for your new post
02 mrt., 2024
Zaterdag 30 maart van 10.00u tot 13.00u
22 jan., 2024
Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.
Meer posts
Share by: