Blogopmaak

Vega burger van spinazie en havermout

apr. 23, 2024

Maak je eigen vleesvervanger

Voor ca. 8 stuks


Ingrediënten

3-4 el olijfolie

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngehakt

150 gram diepvriesspinazie, ontdooid en uitgeknepen

(geblancheerde boeren-/groene kool is ook lekker)

ca. 250 gram havermout, soms heb je niet alles nodig

1 tl (versgemalen) nootmuskaat

1 tl gedroogde dragon

1 tl kerrie

1 bol mozzarella, geraspt of 125 gram geraspte oude

kaas

1 ei, losgeklopt

3 el bloem

Peper en zout


Bereiden

Fruit de ui in 1 el olie in een koekenpan tot deze heel zacht

is. voeg de laatste minuut de knoflook toe. Zet opzij.

Hak de spinazie fijn (liefst in een keukenmachine, maar

met een mes gaat het ook), voeg de afgekoelde ui, havermout,

een snuf nootmuskaat, eventueel specerijen en de

geraspte kaas toe en pulseer een paar keer tot alles net gemengd is. 

Doe telkens wat losgeklopt ei erbij tot het een samenhangend mengsel is geworden.

Misschien heb je niet alle ei nodig. Breng op smaak met zout en peper.

Laat het mengsel tenminste 1 uur opstijven in de koeling. De havermout zuigt het vocht op uit 

de groenten en het ei op en zo krijg je stevigere burgers.

Verdeel het deeg in 8 even grote porties en maak er met natgemaakte, schone handen stevige burgers van.

Haal ze even door de bloem en klop het overtollige eraf.

Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de burgers op rustig vuur 8 tot 10 minuten, al kerend, of tot ze gaar zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. 


Serveer de burger op een broodje met wat verse spinazie en een dip van half mayonaise, half yoghurt en een theelepel gedroogde dragon.

Bron: Yvette van Boven

21 apr., 2024
Ze zijn er weer, 2 biggen op onze tuin.
12 apr., 2024
Eindelijk is het zover, ze zijn begonnen.
12 apr., 2024
Hoewel er geen plek is zijn de tomatenplanten gezet.
06 apr., 2024
Ruimtegebrek doet creatief zijn
door duda-wsm 03 apr., 2024
Raapstelen zijn echte lentebodes
13 mrt., 2024
We hebben het eerste zaaigoed uitgeplant
04 mrt., 2024
This is a subtitle for your new post
02 mrt., 2024
Zaterdag 30 maart van 10.00u tot 13.00u
22 jan., 2024
Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.
02 jan., 2024
Lekkere ovenschotel als bijgerecht
Meer posts
Share by: