Blogopmaak

Zomerse aardappelsalade

28 juni 2024
Deze lichte aardappelsalade smaakt heerlijk bij traditionele gerechten als schnitzel, of een lekker visje.
Je kunt de salade zowel koud als lauw eten, maar zet hem niet in de koelkast, want dan blijft er van de smaak niet veel meer over.


Ingrediënten

 1 kg. vastkokende aardappelen
1 grote rode ui
2 dl. groentebouillon
olie
witte wijnazijn
1 bosje bieslook of peterselie
peper en zout


Bereiden
Snij de ui in fijne ringen en bak ze glazig in een beetje olie. Giet er de bouillon bij en laat het tot een kwart inkoken.
Kook de aardappels gaar, laat ze een beetje afkoelen en pel ze. Snij ze in niet te dunne plakken, kruid ze met peper en zout.
Klop 4 el. olie en 4 el. witte wijnazijn door elkaar en giet het samen met de hete, ingekookte bouillon over de aardappelen.

Hak de bieslook of de peterselie fijn en strooi het erover. Meng alles voorzichtig door elkaar en laat het zeker 20 minuten trekken.



29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
13 februari 2025
Komt het nog goed?
31 januari 2025
lekker bij een salade
15 januari 2025
We hebben nu een eigen huisnummer
23 december 2024
This is a subtitle for your new post
19 december 2024
We zijn gesloten van maandag 23 december t/m zondag 12 januari
5 december 2024
Via de wedstrijd 'wat doe jij voor een beter klimaat'
2 december 2024
Een lekker voorgerecht
27 november 2024
Zondag 1 december bakken we pepernoten op Haanwijk
Meer posts
Share by: