Blogopmaak

Chioggiabietjes in zoetzuur

30 juli 2024

Het recept van Anna van de open dag

IngredièˆntenT

  • 2 chioggiabietjes
  • 75ml azijn (ciderazijn, witte wijnazijn)
  • 75ml water
  • 75gr suiker (minder zoet 50gr)
  • 1⁄2 TL zout
  • En naar wens de specerijen waar je trek in hebt. Eenvoudig met venkelzaadjes en witte
  • mosterdzaadjes. Maar je kunt er ook aan toevoegen b.v. kaneel, steranijs, kruidnagel, peperkorrels, korianderzaadjes, kardemompeulen, pimentkorrels, plakjes verse gember, laurierblaadjes etc. Zorg wel dat de specerijen bij elkaar passen. Ook kun je uienringetjes of knoflook toevoegen.
  • Bereiding
  • Was en boen de bietjes schoon of schil ze.
  • Snij ze met de mandoline in flinterdunne plakjes.
  • Breng azijn, water, suiker en zout aan de kook en laat 5 minuten zachtjes trekken. Voeg de
  • laatste minuut de specerijen toe.
  • Leg de bietenplakjes in een gesteriliseerde glazen (Weck-)pot.
  • Giet het azijnmengsel erop en sluit de pot. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
  • Laat minstens een dag, maar liever een paar dagen, trekken voordat je de ingelegde
  • bietjes gebruikt. Ze zijn na openen nog zeker een paar weken houdbaar.
29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
13 februari 2025
Komt het nog goed?
31 januari 2025
lekker bij een salade
15 januari 2025
We hebben nu een eigen huisnummer
23 december 2024
This is a subtitle for your new post
19 december 2024
We zijn gesloten van maandag 23 december t/m zondag 12 januari
5 december 2024
Via de wedstrijd 'wat doe jij voor een beter klimaat'
2 december 2024
Een lekker voorgerecht
27 november 2024
Zondag 1 december bakken we pepernoten op Haanwijk
Meer posts
Share by: