En naar wens de specerijen waar je trek in hebt. Eenvoudig met venkelzaadjes en witte
mosterdzaadjes. Maar je kunt er ook aan toevoegen b.v. kaneel, steranijs, kruidnagel, peperkorrels, korianderzaadjes, kardemompeulen, pimentkorrels, plakjes verse gember, laurierblaadjes etc. Zorg wel dat de specerijen bij elkaar passen. Ook kun je uienringetjes of knoflook toevoegen.
Bereiding
Was en boen de bietjes schoon of schil ze.
Snij ze met de mandoline in flinterdunne plakjes.
Breng azijn, water, suiker en zout aan de kook en laat 5 minuten zachtjes trekken. Voeg de
laatste minuut de specerijen toe.
Leg de bietenplakjes in een gesteriliseerde glazen (Weck-)pot.
Giet het azijnmengsel erop en sluit de pot. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
Laat minstens een dag, maar liever een paar dagen, trekken voordat je de ingelegde
bietjes gebruikt. Ze zijn na openen nog zeker een paar weken houdbaar.