Blogopmaak

Chioggiabietjes in zoetzuur

jul 30, 2024

Het recept van Anna van de open dag

IngrediëntenT

  • 2 chioggiabietjes
  • 75ml azijn (ciderazijn, witte wijnazijn)
  • 75ml water
  • 75gr suiker (minder zoet 50gr)
  • 1⁄2 TL zout
  • En naar wens de specerijen waar je trek in hebt. Eenvoudig met venkelzaadjes en witte
  • mosterdzaadjes. Maar je kunt er ook aan toevoegen b.v. kaneel, steranijs, kruidnagel, peperkorrels, korianderzaadjes, kardemompeulen, pimentkorrels, plakjes verse gember, laurierblaadjes etc. Zorg wel dat de specerijen bij elkaar passen. Ook kun je uienringetjes of knoflook toevoegen.
  • Bereiding
  • Was en boen de bietjes schoon of schil ze.
  • Snij ze met de mandoline in flinterdunne plakjes.
  • Breng azijn, water, suiker en zout aan de kook en laat 5 minuten zachtjes trekken. Voeg de
  • laatste minuut de specerijen toe.
  • Leg de bietenplakjes in een gesteriliseerde glazen (Weck-)pot.
  • Giet het azijnmengsel erop en sluit de pot. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
  • Laat minstens een dag, maar liever een paar dagen, trekken voordat je de ingelegde
  • bietjes gebruikt. Ze zijn na openen nog zeker een paar weken houdbaar.
30 sep, 2024
We willen een perk met tuinplanten leeg gaan halen.
30 sep, 2024
Vrijdag 4 oktober en maandag 7 oktober zijn we gesloten.
26 aug, 2024
Deze methode conserveert de overvloedige tomatenoogst voor gebruik in de wintermaanden
01 aug, 2024
Wie wil er komen helpen?
30 jul, 2024
Voor Jongvolwassenen tussen de 18 en 32 jaar die hun stem willen laten horen voor de natuur in Brabant.
30 jul, 2024
Het recept van Anna van de open dag
29 jul, 2024
Deze hartige cake is zowel warm als koud lekker
03 jul, 2024
We zijn open van 12.00u tot 15.00u
28 jun, 2024
Deze lichte aardappelsalade smaakt heerlijk bij traditionele gerechten als schnitzel , of een lekker visje.  Je kunt de salade zowel koud als lauw eten, maar zet hem niet in de koelkast, want dan blijft er van de smaak niet veel meer over.
06 jun, 2024
We zijn geopend van 12.00u tot 15.00u
Meer posts
Share by: