Blogopmaak

Courgettecake met paprikasaus

29 juli 2024

Deze hartige cake is zowel warm als koud lekker

ingrediënten

2 uien gesnipperd

2 tenen knoflook fijngesneden

100 ml zonnebloemolie 

2 el olie voor invetten

75 ml karnemelk

300 g zelfrijzend bakmeel

250 g courgette geraspt

1 el Provencaalse kruiden

1 blik tomaatstukjes 450 ml

2 paprika’s in stukjes


Bereiden

Verwarm de oven voor op 185°C. 

Vet een cakevorm van 1½ liter goed in en bestuif dun met bloem.

Bak 1 ui met 1 teen knoflook zachtjes in 1 el olie totdat de ui zacht is. Voeg ¾ van de kruiden toe en bak nog 1 min.

Klop de eieren licht schuimig. Roer er de karnemelk en ruim ¼ tl zout door en spatel het bakmeel er in delen luchtig door. Voeg 100 ml olie, de courgette en het uimengsel toe en schep gelijkmatig om.

Vul het cakeblik met het mengsel en bak in het midden van de oven in 50-55 min. goudbruin en gaar.


Bak intussen voor de tomatensaus de tweede ui en teen knoflook zachtjes in de rest van de olie gedurende 10 min. Voeg de rest van de Provencaalse kruiden, tomaat en paprika toe en bak nog 10 min. tot een saus. Breng op smaak met zout en peper. 


Serveer de cake in plakken met de tomaten-paprikasaus en geef er bijv. een gemengde sla met vinaigrette bij.

Ook lekker als borrelhapje


Bron: delicious magazine.nl


2 november 2024
Een recept voor 4 personen
7 oktober 2024
De spanten van de eerste kas zijn geplaatst.
5 oktober 2024
Vanaf 13.00u ben je welkom
30 september 2024
We willen een perk met tuinplanten leeg gaan halen.
30 september 2024
Vrijdag 4 oktober en maandag 7 oktober zijn we gesloten.
30 september 2024
Een elegante manier van bladgroenten serveren
26 augustus 2024
Deze methode conserveert de overvloedige tomatenoogst voor gebruik in de wintermaanden
1 augustus 2024
Wie wil er komen helpen?
30 juli 2024
Voor Jongvolwassenen tussen de 18 en 32 jaar die hun stem willen laten horen voor de natuur in Brabant.
30 juli 2024
Het recept van Anna van de open dag
Meer posts
Share by: