ingrediënten
2 uien gesnipperd
2 tenen knoflook fijngesneden
100 ml zonnebloemolie
2 el olie voor invetten
75 ml karnemelk
300 g zelfrijzend bakmeel
250 g courgette geraspt
1 el Provencaalse kruiden
1 blik tomaatstukjes 450 ml
2 paprika’s in stukjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 185°C.
Vet een cakevorm van 1½ liter goed in en bestuif dun met bloem.
Bak 1 ui met 1 teen knoflook zachtjes in 1 el olie totdat de ui zacht is. Voeg ¾ van de kruiden toe en bak nog 1 min.
Klop de eieren licht schuimig. Roer er de karnemelk en ruim ¼ tl zout door en spatel het bakmeel er in delen luchtig door. Voeg 100 ml olie, de courgette en het uimengsel toe en schep gelijkmatig om.
Vul het cakeblik met het mengsel en bak in het midden van de oven in 50-55 min. goudbruin en gaar.
Bak intussen voor de tomatensaus de tweede ui en teen knoflook zachtjes in de rest van de olie gedurende 10 min. Voeg de rest van de Provencaalse kruiden, tomaat en paprika toe en bak nog 10 min. tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de cake in plakken met de tomaten-paprikasaus en geef er bijv. een gemengde sla met vinaigrette bij.
Ook lekker als borrelhapje
Bron: delicious magazine.nl