Blogopmaak

Courgettecake met paprikasaus

jul 29, 2024

Deze hartige cake is zowel warm als koud lekker

ingrediënten

2 uien gesnipperd

2 tenen knoflook fijngesneden

100 ml zonnebloemolie 

2 el olie voor invetten

75 ml karnemelk

300 g zelfrijzend bakmeel

250 g courgette geraspt

1 el Provencaalse kruiden

1 blik tomaatstukjes 450 ml

2 paprika’s in stukjes


Bereiden

Verwarm de oven voor op 185°C. 

Vet een cakevorm van 1½ liter goed in en bestuif dun met bloem.

Bak 1 ui met 1 teen knoflook zachtjes in 1 el olie totdat de ui zacht is. Voeg ¾ van de kruiden toe en bak nog 1 min.

Klop de eieren licht schuimig. Roer er de karnemelk en ruim ¼ tl zout door en spatel het bakmeel er in delen luchtig door. Voeg 100 ml olie, de courgette en het uimengsel toe en schep gelijkmatig om.

Vul het cakeblik met het mengsel en bak in het midden van de oven in 50-55 min. goudbruin en gaar.


Bak intussen voor de tomatensaus de tweede ui en teen knoflook zachtjes in de rest van de olie gedurende 10 min. Voeg de rest van de Provencaalse kruiden, tomaat en paprika toe en bak nog 10 min. tot een saus. Breng op smaak met zout en peper. 


Serveer de cake in plakken met de tomaten-paprikasaus en geef er bijv. een gemengde sla met vinaigrette bij.

Ook lekker als borrelhapje


Bron: delicious magazine.nl


30 sep, 2024
We willen een perk met tuinplanten leeg gaan halen.
30 sep, 2024
Vrijdag 4 oktober en maandag 7 oktober zijn we gesloten.
26 aug, 2024
Deze methode conserveert de overvloedige tomatenoogst voor gebruik in de wintermaanden
01 aug, 2024
Wie wil er komen helpen?
30 jul, 2024
Voor Jongvolwassenen tussen de 18 en 32 jaar die hun stem willen laten horen voor de natuur in Brabant.
30 jul, 2024
Het recept van Anna van de open dag
29 jul, 2024
Deze hartige cake is zowel warm als koud lekker
03 jul, 2024
We zijn open van 12.00u tot 15.00u
28 jun, 2024
Deze lichte aardappelsalade smaakt heerlijk bij traditionele gerechten als schnitzel , of een lekker visje.  Je kunt de salade zowel koud als lauw eten, maar zet hem niet in de koelkast, want dan blijft er van de smaak niet veel meer over.
06 jun, 2024
We zijn geopend van 12.00u tot 15.00u
Meer posts
Share by: