Er zijn nu maar weinig verse groenten in het seizoen en daarom een lekkere soep van diepvries erwten, voor 4 personen
Ingrediënten
450 gr diepvries doperwten
20 gr boter
150 gr ui fijngesnipperd
200 ml crème fraîche
500 ml kippenbouillon
2 takjes peterselie
Peper en zout
Eventueel 50 gr gekookte ham
Bereiden
Smelt de boter in een kookpot en fruit hierin zachtjes de ui.
Doe na ca 3 minuten de bevroren doperwten erbij en laat zachtjes 5 min. stoven.
Voeg dan de kippenbouillon toe en laat een kwartier zachtjes koken.
Doe de crème fraîche erbij, breng op smaak met peper en zout en pureer de soep. Voor het beste resultaat kun je hem ca 4 minuten in de foodprocessor laten draaien voor een fluweelzachte soep.
Serveren
Doe de soep in 4 kommen en garneer met wat fijngehakte peterselie, wat gekookte hamblokjes, of munt en top af met een klein beetje crème fraîche of wat verbrokkelde feta.