Blogopmaak

Raapstelen

19 april 2022

Risotto van parelgort met raapstelen

De raapsteel is een neefje van de koolfamilie. Je eet hem rauw omdat hij snel zijn licht pittige smaak verliest bij verhitten.

Hier een recept van parelgortrisotto met raapstelen voor 4 personen.


Ingrediënten

2 uien gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt

350 gr parelgort

1 l. groentebouillon of witte wijn

3 el creme fraiche

2 bosjes raapstelen fijngesneden

120 gr pittige kaas naar keuze

eventueel een handje winterpostelein


Bereiden

fruit de ui in wat olie in een pan. Als de ui glazig is kan de knoflook en de parelgort erbij. Schenk voldoende bouillon erover tot de gort ca 1 cm onder staat. Tussentijds even omroeren en indien nodig wat vocht toevoegen. Na 20 minuten is de parelgort gaar en dan kan de creme fraiche erbij. Proef of het peper en zout nodig heeft.

Meng de raapstelen door de risotto, schep het in een ovenschaal en beleg ruim met de kaas.

Gratineer onder de grill of in een oven van 200C.

Serveer de risotto met wat winterpostelein.


Bron: Mari plukt de dag van Mari Maris


29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
13 februari 2025
Komt het nog goed?
31 januari 2025
lekker bij een salade
15 januari 2025
We hebben nu een eigen huisnummer
23 december 2024
This is a subtitle for your new post
19 december 2024
We zijn gesloten van maandag 23 december t/m zondag 12 januari
5 december 2024
Via de wedstrijd 'wat doe jij voor een beter klimaat'
2 december 2024
Een lekker voorgerecht
27 november 2024
Zondag 1 december bakken we pepernoten op Haanwijk
Meer posts
Share by: