Blogopmaak

Raapstelen

apr. 19, 2022

Risotto van parelgort met raapstelen

De raapsteel is een neefje van de koolfamilie. Je eet hem rauw omdat hij snel zijn licht pittige smaak verliest bij verhitten.

Hier een recept van parelgortrisotto met raapstelen voor 4 personen.


Ingrediënten

2 uien gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt

350 gr parelgort

1 l. groentebouillon of witte wijn

3 el creme fraiche

2 bosjes raapstelen fijngesneden

120 gr pittige kaas naar keuze

eventueel een handje winterpostelein


Bereiden

fruit de ui in wat olie in een pan. Als de ui glazig is kan de knoflook en de parelgort erbij. Schenk voldoende bouillon erover tot de gort ca 1 cm onder staat. Tussentijds even omroeren en indien nodig wat vocht toevoegen. Na 20 minuten is de parelgort gaar en dan kan de creme fraiche erbij. Proef of het peper en zout nodig heeft.

Meng de raapstelen door de risotto, schep het in een ovenschaal en beleg ruim met de kaas.

Gratineer onder de grill of in een oven van 200C.

Serveer de risotto met wat winterpostelein.


Bron: Mari plukt de dag van Mari Maris


23 apr., 2024
Maak je eigen vleesvervanger
21 apr., 2024
Ze zijn er weer, 2 biggen op onze tuin.
12 apr., 2024
Eindelijk is het zover, ze zijn begonnen.
12 apr., 2024
Hoewel er geen plek is zijn de tomatenplanten gezet.
06 apr., 2024
Ruimtegebrek doet creatief zijn
door duda-wsm 03 apr., 2024
Raapstelen zijn echte lentebodes
13 mrt., 2024
We hebben het eerste zaaigoed uitgeplant
04 mrt., 2024
This is a subtitle for your new post
02 mrt., 2024
Zaterdag 30 maart van 10.00u tot 13.00u
22 jan., 2024
Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.
Meer posts
Share by: