Ingrediënten voor de pannenkoeken
200 gram patentbloem
500 ml volle melk
2 eieren
1 eidooier
5 gr zout
30 gr gesmolten boter
Bereiden
Klop de helft van de melk met de bloem tot een glad beslag. Voeg de eieren en eidooier toe.
Voeg langzaam de rest van de melk toe en klop tot een glad beslag. Voeg het zout en de geklaarde boter toe om het beslag af te maken.
Bak de pannenkoeken in een grote koekenpan met boter of olie.
Ingrediënten voor de vulling van spinazie en ricotta
800 gr spinazie gekookt
250 gr ricotta (of huttenkäse)
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
250 gr champignons, fijngehakt
1 el tomatenpuree
100 ml room
1 zakje gemalen kaas
1 klont boter
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180C. Smoor de ui in wat boter tot ze glazig is, doe dan de champignons erbij en bak ze mooi bruin.
Doe dan de knoflookteen en een eetlepel tomatenpuree erbij en laat even meebakken. Laat afkoelen.
Doe de ricotta in een grote kom, knijp de gekookte en afgekoelde spinazie goed uit en meng ze met de ricotta. Voeg het paddenstoelmengsel toe en proef of het nog peper en zout nodig heeft. Doe er nog wat slagroom bij om het geheel smeuïger te maken. Verdeel het mengsel in 8 porties
Neem een pannenkoek en verdeel 1 portie vulling over de pannenkoek. Laat de randen vrij.
Begin de pannenkoek op te rollen en sla beide zijkanten naar binnen en rol verder op als een loempia. Leg het rolletje in een beboterde ovenschaal. Werk zo ook de rest af en schik ze in de ovenschaal.
Als je klaar bent, kun je de rest van de room eroverheen schenken en de geraspte kaas over strooien. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C.
Serveren
Bij dit recept is een simpele groen bladsalade met een franse vinaigrette erg lekker.