Blogopmaak

Recept pannenkoeken met spinazie en ricotta

16 mei 2022

Een Frans recept uit Amiens (ficelles genoemd)

Ingrediënten voor de pannenkoeken

   200 gram patentbloem

   500 ml volle melk

   2 eieren

   1 eidooier

   5 gr zout

   30 gr gesmolten boter

   

Bereiden

Klop de helft van de melk met de bloem tot een glad beslag. Voeg de eieren en eidooier toe.

Voeg langzaam de rest van de melk toe en klop tot een glad beslag. Voeg het zout en de geklaarde boter toe om het beslag af te maken.

Bak de pannenkoeken in een grote koekenpan met boter of olie.


 Ingrediënten voor de vulling van spinazie en ricotta

   800 gr spinazie gekookt

   250 gr ricotta (of huttenkäse)

   1 ui, gesnipperd

   1 teen knoflook

   250 gr champignons, fijngehakt

   1 el  tomatenpuree

   100 ml  room

   1 zakje gemalen kaas

   1 klont boter


Bereiden

Verwarm de oven voor op 180C. Smoor de ui in wat boter tot ze glazig is, doe dan de champignons erbij en bak ze mooi bruin.

Doe dan de knoflookteen en een eetlepel tomatenpuree erbij en laat even meebakken. Laat afkoelen.

Doe de ricotta in een grote kom, knijp de gekookte en afgekoelde spinazie goed uit en meng ze met de ricotta. Voeg het paddenstoelmengsel toe en proef of het nog peper en zout nodig heeft. Doe er nog wat slagroom bij om het geheel smeuïger te maken. Verdeel het mengsel in 8 porties

Neem een pannenkoek en verdeel 1 portie vulling over de pannenkoek. Laat de randen vrij.

Begin de pannenkoek op te rollen en sla beide zijkanten naar binnen en rol verder op als een loempia. Leg het rolletje in een beboterde ovenschaal. Werk zo ook de rest af en schik ze in de ovenschaal.

Als je klaar bent, kun je de rest van de room eroverheen schenken en de geraspte kaas over strooien. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C. 


Serveren

Bij dit recept is een simpele groen bladsalade met een franse vinaigrette erg lekker.


   

2 november 2024
Een recept voor 4 personen
7 oktober 2024
De spanten van de eerste kas zijn geplaatst.
5 oktober 2024
Vanaf 13.00u ben je welkom
30 september 2024
We willen een perk met tuinplanten leeg gaan halen.
30 september 2024
Vrijdag 4 oktober en maandag 7 oktober zijn we gesloten.
30 september 2024
Een elegante manier van bladgroenten serveren
26 augustus 2024
Deze methode conserveert de overvloedige tomatenoogst voor gebruik in de wintermaanden
1 augustus 2024
Wie wil er komen helpen?
30 juli 2024
Voor Jongvolwassenen tussen de 18 en 32 jaar die hun stem willen laten horen voor de natuur in Brabant.
30 juli 2024
Het recept van Anna van de open dag
Meer posts
Share by: