Blogopmaak

Duivelse eieren

mrt. 23, 2023

Ei,  hoofdrolspeler bij de paasbrunch

Een lekker paasrecept voor 4 personen want eieren horen bij de lente.

Deze eieren zijn een echte blikvanger bij de paasbrunch. Hou je niet van pittig? laat dan de grof gemalen peper

Om het extra feestelijk te maken kun je ook nog kleine aspergetips koken en daarmee de eieren versieren.


Ingrediënten

4 eieren

1 dl bietensap

2 el zure room

1 el mayonaise

1/2 citroen

1 el grof gemalen peper

50 gr geraspte kaas

1 tl bloem

peper & zout

krulpeterselie

Eventueel 8 kleine aspergetips


Bereiden

kook de eieren in 8 minuten hard en pel ze voorzichtig.

Snijd in de lengte doormidden en haal de eierdooier eruit.

Schenk het bietensap in een schaaltje en leg de eiwitten in het sap zodat ze mooi rood kleuren.

Wrijf de eierdooiers door een zeef en meng met de zure room, mayonaise, wat citroensap en peper en zout.

Schep het mengsel in een spuitzak.

meng de kaas met de bloem en maak hiervan kleine hoopjes in een hete anti-aanbakpan.

Laat de kaas goudbruin uitbakken. Schep uit de pan op een laagje keukenpapier en laat afkoelen.

Haal de eiwitten uit het bietensap en dep ze voorzichtig droog. Druk de bovenkant van de eiwitten in de grof gemalen peper en zet ze op een mooie schaal. Vul de eiwitten met de dooiarmassa en steek er stukjes kaaskoek in. Garneer met een topje peterselie

23 apr., 2024
Maak je eigen vleesvervanger
21 apr., 2024
Ze zijn er weer, 2 biggen op onze tuin.
12 apr., 2024
Eindelijk is het zover, ze zijn begonnen.
12 apr., 2024
Hoewel er geen plek is zijn de tomatenplanten gezet.
06 apr., 2024
Ruimtegebrek doet creatief zijn
door duda-wsm 03 apr., 2024
Raapstelen zijn echte lentebodes
13 mrt., 2024
We hebben het eerste zaaigoed uitgeplant
04 mrt., 2024
This is a subtitle for your new post
02 mrt., 2024
Zaterdag 30 maart van 10.00u tot 13.00u
22 jan., 2024
Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.
Meer posts
Share by: