Salade van rode biet

2 maart 2023

Rode Bietensalade is lekker op de boterham of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd om zo aan de dagelijkse portie groenten ten komen

Ingrediënten

3 rode bieten, ongekookt

1 klein uitje

1 el mosterd

4 el olie

2 el azijn

peper en zout


Bereiden
Schil de rode bieten en pel de ui. Rasp dit alles op een redelijk grove rasp.
Maak een pittige vinaigrette van de overige ingrediënten en meng dit onder de geraspte groenten.
Proef of het nog extra azijn en peper en zout nodig heeft.
Laat het mengsel in ca 10 minuten zijn smaak krijgen en smeer dit op je boterham.


23 oktober 2025
Om de laatste courgettes op te maken, nog één recept
23 oktober 2025
Tijd om pompoenen uit te hollen
29 september 2025
Meditatiegroep op bezoek
29 september 2025
Schildergroep op bezoek
19 september 2025
De koolfamilie is zeer uitgebreid met onder andere spruitjes, boerenkool en savooiekool. Deze zijn in de herfst en winter op hun toppunt van smaak.
27 juli 2025
Nog een niet-koken recept omdat de zomer aanhoudt
20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin