Blogopmaak

Shakshuka

2 februari 2023

Een Mediterraanse ratatouille

Bron foto: Wikipedia

Shakshuka is een soort pittige ratatouille die vele varianten kent. Deze is uit het kookboek van Sergio Herman; Simple Food. Het is een recept voor 4 personen


Ingrediënten

1 ui grofgehakt

2 t knoflook uit de pers

2 gepofte en in repen gesneden rode paprika (mag ook uit pot)

400 gr tomaten uit blik

2 gepofte aubergines

harissa naar smaak

2 tl ras el hanout

1 tl komijnzaad

1/2 tl gerookt paprikapoeder

2 in blokjes gesneden tomaten

500 gr griekse yoghurt

5 el olijfolie

peper en zout

4 eieren

1 tl sumak

150 gr feta

2 el peterselie


Bereiden

Stoof de uien en knoflook in wat olijfolie glazig in een ruime ovenvaste pan. Voeg de paprika toe en laat n minuutje bakken. Doe dan het blik tomaten en de aubergine erbij en kruid dit met peper en zout, harissa, ras el hanoet, komijn en paprikapoeder. Laat dit 40 minuten stoven. Haal van het vuur en doe de blokjes tomaat erbij.

Maak Labneh door de yoghurt in een schone theedoek, in een vergiet ca 4 uur uit te laten lekken.

Kruid dit met peper en zout en roer 5 el olijfolie erdoor.

Brokkel de feta over de shakshuka, maak 4 kuiltjes en breek in elk kuiltje een ei. Kruid met peper, zout en sumak. Zet de pan in een oven van ca. 180 Cº en laat de eieren stollen. Ca. 4 minuten.

Wanneer de eieren gestold zijn top je het gerecht af met de Labneh, peterselie en nog wat extra sumak.

Serveer het gerecht uit de pan, met wat turks of marokkaans brood om lekker te kunnen soppen.




29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
13 februari 2025
Komt het nog goed?
31 januari 2025
lekker bij een salade
15 januari 2025
We hebben nu een eigen huisnummer
23 december 2024
This is a subtitle for your new post
19 december 2024
We zijn gesloten van maandag 23 december t/m zondag 12 januari
5 december 2024
Via de wedstrijd 'wat doe jij voor een beter klimaat'
2 december 2024
Een lekker voorgerecht
27 november 2024
Zondag 1 december bakken we pepernoten op Haanwijk
Meer posts
Share by: