Blogopmaak

Shakshuka

feb. 02, 2023

Een Mediterraanse ratatouille

Bron foto: Wikipedia

Shakshuka is een soort pittige ratatouille die vele varianten kent. Deze is uit het kookboek van Sergio Herman; Simple Food. Het is een recept voor 4 personen


Ingrediënten

1 ui grofgehakt

2 t knoflook uit de pers

2 gepofte en in repen gesneden rode paprika (mag ook uit pot)

400 gr tomaten uit blik

2 gepofte aubergines

harissa naar smaak

2 tl ras el hanout

1 tl komijnzaad

1/2 tl gerookt paprikapoeder

2 in blokjes gesneden tomaten

500 gr griekse yoghurt

5 el olijfolie

peper en zout

4 eieren

1 tl sumak

150 gr feta

2 el peterselie


Bereiden

Stoof de uien en knoflook in wat olijfolie glazig in een ruime ovenvaste pan. Voeg de paprika toe en laat n minuutje bakken. Doe dan het blik tomaten en de aubergine erbij en kruid dit met peper en zout, harissa, ras el hanoet, komijn en paprikapoeder. Laat dit 40 minuten stoven. Haal van het vuur en doe de blokjes tomaat erbij.

Maak Labneh door de yoghurt in een schone theedoek, in een vergiet ca 4 uur uit te laten lekken.

Kruid dit met peper en zout en roer 5 el olijfolie erdoor.

Brokkel de feta over de shakshuka, maak 4 kuiltjes en breek in elk kuiltje een ei. Kruid met peper, zout en sumak. Zet de pan in een oven van ca. 180 Cº en laat de eieren stollen. Ca. 4 minuten.

Wanneer de eieren gestold zijn top je het gerecht af met de Labneh, peterselie en nog wat extra sumak.

Serveer het gerecht uit de pan, met wat turks of marokkaans brood om lekker te kunnen soppen.




23 apr., 2024
Maak je eigen vleesvervanger
21 apr., 2024
Ze zijn er weer, 2 biggen op onze tuin.
12 apr., 2024
Eindelijk is het zover, ze zijn begonnen.
12 apr., 2024
Hoewel er geen plek is zijn de tomatenplanten gezet.
06 apr., 2024
Ruimtegebrek doet creatief zijn
door duda-wsm 03 apr., 2024
Raapstelen zijn echte lentebodes
13 mrt., 2024
We hebben het eerste zaaigoed uitgeplant
04 mrt., 2024
This is a subtitle for your new post
02 mrt., 2024
Zaterdag 30 maart van 10.00u tot 13.00u
22 jan., 2024
Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.
Meer posts
Share by: