Blogopmaak

Goulash met zuurkool

okt. 10, 2023

Ingrediënten

2 el. (olijf)olie

1-2 tl. karwijzaad, gekneusd

2 uien, gepeld, gesnipperd

2 tenen knoflook, gepeld, fijngehakt

2 puntpaprika’s, in dunne reepjes

1 el. paprikapoeder, gerookt (naar smaak mild en/of scherp)

1 blik tomaatblokjes à 400 g

500 g naturel zuurkool, uitgelekt, grof gehakt

200 ml zure room of plantaardige room

2 lente-uitjes, in ringetjes


Bereiden

Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan op laag vuur. Doe het karwijzaad in de pan en bak kort tot ze beginnen te geuren. Voeg de ui toe en bak ca. 4 minuten, schep regelmatig om. Doe dan de knoflook en paprikareepjes erbij en laat nog ca. 2 minuten meebakken.

Roer van het vuur af eerst het paprikapoeder en vervolgens de tomaatblokjes, 100 ml water en de zuurkool door het ui-knoflookmengsel. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan op laag vuur  25 minuten sudderen. Roer de zure room of plantenroom erdoor en warm nog even goed door maar laat niet meer koken.

Je kunt eventueel ook nog (vega) kip bakken en dit toevoegen aan de stoofpot.


Serveren

Bestrooi de goulash met lente-ui en eet met rijst.



23 apr., 2024
Maak je eigen vleesvervanger
21 apr., 2024
Ze zijn er weer, 2 biggen op onze tuin.
12 apr., 2024
Eindelijk is het zover, ze zijn begonnen.
12 apr., 2024
Hoewel er geen plek is zijn de tomatenplanten gezet.
06 apr., 2024
Ruimtegebrek doet creatief zijn
door duda-wsm 03 apr., 2024
Raapstelen zijn echte lentebodes
13 mrt., 2024
We hebben het eerste zaaigoed uitgeplant
04 mrt., 2024
This is a subtitle for your new post
02 mrt., 2024
Zaterdag 30 maart van 10.00u tot 13.00u
22 jan., 2024
Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.
Meer posts
Share by: