Ingrediënten
2 el. (olijf)olie
1-2 tl. karwijzaad, gekneusd
2 uien, gepeld, gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld, fijngehakt
2 puntpaprika’s, in dunne reepjes
1 el. paprikapoeder, gerookt (naar smaak mild en/of scherp)
1 blik tomaatblokjes à 400 g
500 g naturel zuurkool, uitgelekt, grof gehakt
200 ml zure room of plantaardige room
2 lente-uitjes, in ringetjes
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan op laag vuur. Doe het karwijzaad in de pan en bak kort tot ze beginnen te geuren. Voeg de ui toe en bak ca. 4 minuten, schep regelmatig om. Doe dan de knoflook en paprikareepjes erbij en laat nog ca. 2 minuten meebakken.
Roer van het vuur af eerst het paprikapoeder en vervolgens de tomaatblokjes, 100 ml water en de zuurkool door het ui-knoflookmengsel. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan op laag vuur 25 minuten sudderen. Roer de zure room of plantenroom erdoor en warm nog even goed door maar laat niet meer koken.
Je kunt eventueel ook nog (vega) kip bakken en dit toevoegen aan de stoofpot.
Serveren
Bestrooi de goulash met lente-ui en eet met rijst.