WORTELSOEP MET TAHINI (4 personen)
Ingrediënten
2 el olijfolie
1 sjalot gesnipperd
2 tenen knoflook fijngehakt
1 cm gember fijngehakt
1 tl sambal ( meer, of minder naar behoefte)
1 kg winterwortel geraspt en in stukjes gesneden
2 aardappels geschild en in stukken
1 liter groentebouillon
100 ml tahini (Souq)
2 el verse tijm
2l verse dille fijngehakt
olijfolie met chilipeper naar smaak
citroensap naar smaak
Bereiden
Verhit in een grote pan de olijfolie en fruit daarin de sjalot, knoflook, gember en sambal.
Doe de wortel en aardappel erbij en laat even meebakken. Voeg de groentebouillon toe, laat in 25 minuten gaar worden en pureer de soep. Zet de soep weer op laag vuur en roer de tahini, tijm en dille erdoor.
Breng op smaak met peper, zout, chili-olie en citroensap. (indien je de soep vooraf maakt kun je een deel van de verse kruiden apart houden en pas op het laatste moment erdoor doen)