Een snel en lekker zomers recept voor 4 tot 6 personen
6 teentjes knoflook, fijngehakt
½ tl zout
1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
4 el olijfolie
2 dl olijfolie
300 gr artisjokken in pot
75 gr zongedroogde tomaten, fijngesneden
400 gr penne
75 gr parmezaanse kaas
2 el pijnboompitten
basilicumblaadjes
Doe 4 el olijfolie in een pan, samen met het zout, de knoflook en de chilipeper. Fruit het mengsel zachtjes.
Haal van het vuur en doe de rest van de olie erbij, dit is de knoflookolie.
Snij de artisjokken in stukjes en fruit deze in een pan tot ze licht beginnen te kleuren.
Voeg dan de gedroogde tomaten toe en meng dit goed.
Kook intussen de pasta gaar en giet af.
Meng de gare pasta onder het artisjokken-mengsel en overgiet het met de knoflookolie.
Serveer in warme borden en garneer met parmezaanse kaas, pijnboompitjes en blaadjes basilicum