Blogopmaak

Pasta met artisjokken, zongedroogde tomaatjes en knoflookolie

jun. 16, 2023

Een snel en lekker zomers recept voor 4 tot 6 personen

Ingredienten

6 teentjes knoflook, fijngehakt

½ tl zout

1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld

4 el olijfolie

2 dl olijfolie

300 gr artisjokken in pot

75 gr zongedroogde tomaten, fijngesneden

400 gr penne

75 gr parmezaanse kaas

2 el pijnboompitten

basilicumblaadjes


Bereiden

Doe 4 el olijfolie in een pan, samen met het zout, de knoflook en de chilipeper. Fruit het mengsel zachtjes.

Haal van het vuur en doe de rest van de olie erbij, dit is de knoflookolie.

Snij de artisjokken in stukjes en fruit deze in een pan tot ze licht beginnen te kleuren.

Voeg dan de gedroogde tomaten toe en meng dit goed.

Kook intussen de pasta gaar en giet af.

Meng de gare pasta onder het artisjokken-mengsel en overgiet het met de knoflookolie. 

Serveer in warme borden en garneer met parmezaanse kaas, pijnboompitjes en blaadjes basilicum


23 apr., 2024
Maak je eigen vleesvervanger
21 apr., 2024
Ze zijn er weer, 2 biggen op onze tuin.
12 apr., 2024
Eindelijk is het zover, ze zijn begonnen.
12 apr., 2024
Hoewel er geen plek is zijn de tomatenplanten gezet.
06 apr., 2024
Ruimtegebrek doet creatief zijn
door duda-wsm 03 apr., 2024
Raapstelen zijn echte lentebodes
13 mrt., 2024
We hebben het eerste zaaigoed uitgeplant
04 mrt., 2024
This is a subtitle for your new post
02 mrt., 2024
Zaterdag 30 maart van 10.00u tot 13.00u
22 jan., 2024
Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.
Meer posts
Share by: