Vlierbloesem is niet alleen prachtig om te zien maar ruikt ook erg lekker.
Er staat vast wel een struik in de buurt, je vindt ze overal. Pluk de vlierbloesemschermen als ze volop in bloei staan en schud de schermen zachtjes uit om eventuele beestjes te verwijderen.
Hier een recept voor 4 personen.
Ingrediënten
4 zachte geitenkaasjes
Vlierbloesemsiroop
12 vlierbloesemschermen
100 gr fijne bloem
Zout naar smaak
200 ml ijskoud bruiswater
Neutrale olie om in te frituren
Bereiden
Leg de kaasjes op bordjes en sprenkel er wat vlierbloesemsiroop overheen.
Verwijder de blaadjes van de vlierbloesemschermen.
Klop kort een beslag van de bloem, zout en water, er mogen klontjes in zitten.
Het beslag moet de dikte van pannenkoekenbeslag hebben.
Verhit intussen de olie in een diepe wok; controleer de temperatuur door er een druppel beslag in te gooien. Dat moet direct gaan bakken.
Haal nu de schermen een voor een door het beslag en frituur ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg op elk bordje 3 schermen naast het kaasje en dien meteen op.
Bron: Leafs; vegetarische seizoensrecepten uit de moestuin door: Carola de Canter.