Blogopmaak

Tempura van vlierbloesem

mei 27, 2023

Vlierbloesem is niet alleen prachtig om te zien maar ruikt ook erg lekker. 

Er staat vast wel een struik in de buurt, je vindt ze overal. Pluk de vlierbloesemschermen als ze volop in bloei staan en schud de schermen zachtjes uit om eventuele beestjes te verwijderen.

Hier een recept voor 4 personen.


Ingrediënten

4 zachte geitenkaasjes

Vlierbloesemsiroop

12 vlierbloesemschermen

100 gr fijne bloem

Zout naar smaak

200 ml ijskoud bruiswater

Neutrale olie om in te frituren


Bereiden

Leg de kaasjes op bordjes en sprenkel er wat vlierbloesemsiroop overheen.

Verwijder de blaadjes van de vlierbloesemschermen.

Klop kort een beslag van de bloem, zout en water, er mogen klontjes in zitten.

Het beslag moet de dikte van pannenkoekenbeslag hebben.

Verhit intussen de olie in een diepe wok; controleer de temperatuur door er een druppel beslag in te gooien. Dat moet direct gaan bakken.

Haal nu de schermen een voor een door het beslag en frituur ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg op elk bordje 3 schermen naast het kaasje en dien meteen op.


Bron: Leafs; vegetarische seizoensrecepten uit de moestuin door: Carola de Canter.


23 apr., 2024
Maak je eigen vleesvervanger
21 apr., 2024
Ze zijn er weer, 2 biggen op onze tuin.
12 apr., 2024
Eindelijk is het zover, ze zijn begonnen.
12 apr., 2024
Hoewel er geen plek is zijn de tomatenplanten gezet.
06 apr., 2024
Ruimtegebrek doet creatief zijn
door duda-wsm 03 apr., 2024
Raapstelen zijn echte lentebodes
13 mrt., 2024
We hebben het eerste zaaigoed uitgeplant
04 mrt., 2024
This is a subtitle for your new post
02 mrt., 2024
Zaterdag 30 maart van 10.00u tot 13.00u
22 jan., 2024
Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.
Meer posts
Share by: