Blogopmaak

Tempura van vlierbloesem

27 mei 2023

Vlierbloesem is niet alleen prachtig om te zien maar ruikt ook erg lekker. 

Er staat vast wel een struik in de buurt, je vindt ze overal. Pluk de vlierbloesemschermen als ze volop in bloei staan en schud de schermen zachtjes uit om eventuele beestjes te verwijderen.

Hier een recept voor 4 personen.


Ingrediënten

4 zachte geitenkaasjes

Vlierbloesemsiroop

12 vlierbloesemschermen

100 gr fijne bloem

Zout naar smaak

200 ml ijskoud bruiswater

Neutrale olie om in te frituren


Bereiden

Leg de kaasjes op bordjes en sprenkel er wat vlierbloesemsiroop overheen.

Verwijder de blaadjes van de vlierbloesemschermen.

Klop kort een beslag van de bloem, zout en water, er mogen klontjes in zitten.

Het beslag moet de dikte van pannenkoekenbeslag hebben.

Verhit intussen de olie in een diepe wok; controleer de temperatuur door er een druppel beslag in te gooien. Dat moet direct gaan bakken.

Haal nu de schermen een voor een door het beslag en frituur ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg op elk bordje 3 schermen naast het kaasje en dien meteen op.


Bron: Leafs; vegetarische seizoensrecepten uit de moestuin door: Carola de Canter.


2 november 2024
Een recept voor 4 personen
7 oktober 2024
De spanten van de eerste kas zijn geplaatst.
5 oktober 2024
Vanaf 13.00u ben je welkom
30 september 2024
We willen een perk met tuinplanten leeg gaan halen.
30 september 2024
Vrijdag 4 oktober en maandag 7 oktober zijn we gesloten.
30 september 2024
Een elegante manier van bladgroenten serveren
26 augustus 2024
Deze methode conserveert de overvloedige tomatenoogst voor gebruik in de wintermaanden
1 augustus 2024
Wie wil er komen helpen?
30 juli 2024
Voor Jongvolwassenen tussen de 18 en 32 jaar die hun stem willen laten horen voor de natuur in Brabant.
30 juli 2024
Het recept van Anna van de open dag
Meer posts
Share by: