Blogopmaak

Tempura van vlierbloesem

27 mei 2023

Vlierbloesem is niet alleen prachtig om te zien maar ruikt ook erg lekker. 

Er staat vast wel een struik in de buurt, je vindt ze overal. Pluk de vlierbloesemschermen als ze volop in bloei staan en schud de schermen zachtjes uit om eventuele beestjes te verwijderen.

Hier een recept voor 4 personen.


Ingrediënten

4 zachte geitenkaasjes

Vlierbloesemsiroop

12 vlierbloesemschermen

100 gr fijne bloem

Zout naar smaak

200 ml ijskoud bruiswater

Neutrale olie om in te frituren


Bereiden

Leg de kaasjes op bordjes en sprenkel er wat vlierbloesemsiroop overheen.

Verwijder de blaadjes van de vlierbloesemschermen.

Klop kort een beslag van de bloem, zout en water, er mogen klontjes in zitten.

Het beslag moet de dikte van pannenkoekenbeslag hebben.

Verhit intussen de olie in een diepe wok; controleer de temperatuur door er een druppel beslag in te gooien. Dat moet direct gaan bakken.

Haal nu de schermen een voor een door het beslag en frituur ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg op elk bordje 3 schermen naast het kaasje en dien meteen op.


Bron: Leafs; vegetarische seizoensrecepten uit de moestuin door: Carola de Canter.


29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
13 februari 2025
Komt het nog goed?
31 januari 2025
lekker bij een salade
15 januari 2025
We hebben nu een eigen huisnummer
23 december 2024
This is a subtitle for your new post
19 december 2024
We zijn gesloten van maandag 23 december t/m zondag 12 januari
5 december 2024
Via de wedstrijd 'wat doe jij voor een beter klimaat'
2 december 2024
Een lekker voorgerecht
27 november 2024
Zondag 1 december bakken we pepernoten op Haanwijk
Meer posts
Share by: