Prei-champignon gratin

2 januari 2024

Lekkere ovenschotel als bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 el boter
  • 300 gr prei, in dunne ringen
  • 150 gr champignons, in dunne plakjes
  • 1 el bloem
  • 50 ml kippebouillon
  • 1 dl crème fraiche
  • 75 gr parmezaanse kaas, grof geraspt
  • zout/peper
  • nootmuskaat


Bereiden

Oven voorverwarmen op 225°. In boter prei en champignons ± 5 min. bakken. Bloem erover strooien, omscheppen. Bouillon en crème fraiche toevoegen. Nog ± 5 min.stoven. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Mengsel in ovenschaal scheppen. Kaas erover strooien. In oven in 10-15 min. laten gratineren.



23 oktober 2025
Om de laatste courgettes op te maken, nog één recept
23 oktober 2025
Tijd om pompoenen uit te hollen
29 september 2025
Meditatiegroep op bezoek
29 september 2025
Schildergroep op bezoek
19 september 2025
De koolfamilie is zeer uitgebreid met onder andere spruitjes, boerenkool en savooiekool. Deze zijn in de herfst en winter op hun toppunt van smaak.
27 juli 2025
Nog een niet-koken recept omdat de zomer aanhoudt
20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin