Soep van Pastinaak en Gember

22 januari 2024

Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.

Voor 4-6 personen


Ingrediënten

500 gr pastinaak in blokjes gesneden

8 dl groentenbouillon

2 dl melk

1 ui gesnipperd

2 tenen knoflook

5 cm gember fijngesneden

1 el olijfolie

1 el boter

1/4 tl kardemom

1/4 tl komijn

1/4 tl cayenne

peper en zout


Garnituur

3 el geschaafde amandelen of pompoenpitten

2 el slagroom of dikke yoghurt


Bereiden

Fruit de ui in de olie en boter 10 minuten in een pan op matig vuur to ze glazig is. Voeg dan de knoflook, gember, kardemom, komijn en cayenne toe en laat n paar minuten kleuren. Doe dan de pastinaken en de bouillon erbij. Laat ca 15 minuten zacht koken en pureer de soep. Doe de melk erbij en warm de soep weer op. Maak op smaak af met peper en zout.


Serveren

Rooster in een pan de amandelen of pompoenpitten tot ze net kleuren.

Dien de soep op in voorverwarmde kommen en maak af met het garnituur.


Bron: Veg; het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol.


23 oktober 2025
Om de laatste courgettes op te maken, nog één recept
23 oktober 2025
Tijd om pompoenen uit te hollen
29 september 2025
Meditatiegroep op bezoek
29 september 2025
Schildergroep op bezoek
19 september 2025
De koolfamilie is zeer uitgebreid met onder andere spruitjes, boerenkool en savooiekool. Deze zijn in de herfst en winter op hun toppunt van smaak.
27 juli 2025
Nog een niet-koken recept omdat de zomer aanhoudt
20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin