Blogopmaak

Soep van Pastinaak en Gember

jan. 22, 2024

Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.

Voor 4-6 personen


Ingrediënten

500 gr pastinaak in blokjes gesneden

8 dl groentenbouillon

2 dl melk

1 ui gesnipperd

2 tenen knoflook

5 cm gember fijngesneden

1 el olijfolie

1 el boter

1/4 tl kardemom

1/4 tl komijn

1/4 tl cayenne

peper en zout


Garnituur

3 el geschaafde amandelen of pompoenpitten

2 el slagroom of dikke yoghurt


Bereiden

Fruit de ui in de olie en boter 10 minuten in een pan op matig vuur to ze glazig is. Voeg dan de knoflook, gember, kardemom, komijn en cayenne toe en laat n paar minuten kleuren. Doe dan de pastinaken en de bouillon erbij. Laat ca 15 minuten zacht koken en pureer de soep. Doe de melk erbij en warm de soep weer op. Maak op smaak af met peper en zout.


Serveren

Rooster in een pan de amandelen of pompoenpitten tot ze net kleuren.

Dien de soep op in voorverwarmde kommen en maak af met het garnituur.


Bron: Veg; het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol.


23 apr., 2024
Maak je eigen vleesvervanger
21 apr., 2024
Ze zijn er weer, 2 biggen op onze tuin.
12 apr., 2024
Eindelijk is het zover, ze zijn begonnen.
12 apr., 2024
Hoewel er geen plek is zijn de tomatenplanten gezet.
06 apr., 2024
Ruimtegebrek doet creatief zijn
door duda-wsm 03 apr., 2024
Raapstelen zijn echte lentebodes
13 mrt., 2024
We hebben het eerste zaaigoed uitgeplant
04 mrt., 2024
This is a subtitle for your new post
02 mrt., 2024
Zaterdag 30 maart van 10.00u tot 13.00u
02 jan., 2024
Lekkere ovenschotel als bijgerecht
Meer posts
Share by: