Blogopmaak

Quenelles van snijbiet

sep 30, 2024

Een elegante manier van bladgroenten serveren

Dit is een recept dat je kunt gebruiken om allerlei bladgroenten op een elegante manier te presenteren, bij voorbeeld spinazie, andijvie of boerenkool.


Ingrediënten

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngehakt

600 gr snijbiet, fijngesneden

1,5 dl melk 

500 gr witbrood, in stukjes

75 geraspte parmezaanse kaas

2 eieren, losgeklopt

Olijfolie

paneermeel


Bereiden

Fruit in een pan op middelhoog vuur de ui en knoflook en wat olie.

Draai dan het vuur hoger en voeg de snijbiet toe en laat in een paar pinuten zacht worden.

Voeg de melk toe en en draai het vuur uit als lalles warm is geworden. Meng dan het brood en de kaas erdoor.


Zodra het is afgekoeld tot lauwwarm kan het ei erdoor geroerd worden. Breng op smaak met peper en zout.


Het mengsel moet kneedbaar zijn. Als het nog te plakkerig is, kun je een beetje paneermeel toevoegen. Wacht een minuutje om te kijken of het nu goed is, anders kun je nog een beetje paneermeel erbij doen.


Vorm er met twee lepels quenelles van, of maak er met natte handen balletjes van.

Leg deze in een stoommandje en stoom ze in 10 tot 15 minuten gaar.

Je kunt je ze ook gaar pocheren in ruim water dat net tegen de kook is.


Bron: Mari Maris.Mari plukt de dag.


30 sep, 2024
We willen een perk met tuinplanten leeg gaan halen.
30 sep, 2024
Vrijdag 4 oktober en maandag 7 oktober zijn we gesloten.
26 aug, 2024
Deze methode conserveert de overvloedige tomatenoogst voor gebruik in de wintermaanden
01 aug, 2024
Wie wil er komen helpen?
30 jul, 2024
Voor Jongvolwassenen tussen de 18 en 32 jaar die hun stem willen laten horen voor de natuur in Brabant.
30 jul, 2024
Het recept van Anna van de open dag
29 jul, 2024
Deze hartige cake is zowel warm als koud lekker
03 jul, 2024
We zijn open van 12.00u tot 15.00u
28 jun, 2024
Deze lichte aardappelsalade smaakt heerlijk bij traditionele gerechten als schnitzel , of een lekker visje.  Je kunt de salade zowel koud als lauw eten, maar zet hem niet in de koelkast, want dan blijft er van de smaak niet veel meer over.
06 jun, 2024
We zijn geopend van 12.00u tot 15.00u
Meer posts
Share by: