Dit is een recept dat je kunt gebruiken om allerlei bladgroenten op een elegante manier te presenteren, bij voorbeeld spinazie, andijvie of boerenkool.
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
600 gr snijbiet, fijngesneden
1,5 dl melk
500 gr witbrood, in stukjes
75 geraspte parmezaanse kaas
2 eieren, losgeklopt
Olijfolie
paneermeel
Bereiden
Fruit in een pan op middelhoog vuur de ui en knoflook en wat olie.
Draai dan het vuur hoger en voeg de snijbiet toe en laat in een paar pinuten zacht worden.
Voeg de melk toe en en draai het vuur uit als lalles warm is geworden. Meng dan het brood en de kaas erdoor.
Zodra het is afgekoeld tot lauwwarm kan het ei erdoor geroerd worden. Breng op smaak met peper en zout.
Het mengsel moet kneedbaar zijn. Als het nog te plakkerig is, kun je een beetje paneermeel toevoegen. Wacht een minuutje om te kijken of het nu goed is, anders kun je nog een beetje paneermeel erbij doen.
Vorm er met twee lepels quenelles van, of maak er met natte handen balletjes van.
Leg deze in een stoommandje en stoom ze in 10 tot 15 minuten gaar.
Je kunt je ze ook gaar pocheren in ruim water dat net tegen de kook is.
Bron: Mari Maris.Mari plukt de dag.