Blogopmaak

Quenelles van snijbiet

30 september 2024

Een elegante manier van bladgroenten serveren

Dit is een recept dat je kunt gebruiken om allerlei bladgroenten op een elegante manier te presenteren, bij voorbeeld spinazie, andijvie of boerenkool.


Ingrediënten

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngehakt

600 gr snijbiet, fijngesneden

1,5 dl melk 

500 gr witbrood, in stukjes

75 geraspte parmezaanse kaas

2 eieren, losgeklopt

Olijfolie

paneermeel


Bereiden

Fruit in een pan op middelhoog vuur de ui en knoflook en wat olie.

Draai dan het vuur hoger en voeg de snijbiet toe en laat in een paar pinuten zacht worden.

Voeg de melk toe en en draai het vuur uit als lalles warm is geworden. Meng dan het brood en de kaas erdoor.


Zodra het is afgekoeld tot lauwwarm kan het ei erdoor geroerd worden. Breng op smaak met peper en zout.


Het mengsel moet kneedbaar zijn. Als het nog te plakkerig is, kun je een beetje paneermeel toevoegen. Wacht een minuutje om te kijken of het nu goed is, anders kun je nog een beetje paneermeel erbij doen.


Vorm er met twee lepels quenelles van, of maak er met natte handen balletjes van.

Leg deze in een stoommandje en stoom ze in 10 tot 15 minuten gaar.

Je kunt je ze ook gaar pocheren in ruim water dat net tegen de kook is.


Bron: Mari Maris.Mari plukt de dag.


29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
13 februari 2025
Komt het nog goed?
31 januari 2025
lekker bij een salade
15 januari 2025
We hebben nu een eigen huisnummer
23 december 2024
This is a subtitle for your new post
19 december 2024
We zijn gesloten van maandag 23 december t/m zondag 12 januari
5 december 2024
Via de wedstrijd 'wat doe jij voor een beter klimaat'
2 december 2024
Een lekker voorgerecht
27 november 2024
Zondag 1 december bakken we pepernoten op Haanwijk
Meer posts
Share by: