De tomaten staan zolang in de oven dat ze er verschrompeld en met zwarte randjes uitkomen. Toch zijn ze niet verbrand of uitgedroogd, maar hebben ze hun water verloren waardoor ze flauw zouden smaken.
Deze tomaten zijn heerlijk om zo te eten met andere zomergroenten, maar ook lekker bij een vleesgerecht.
Ingrediënten
rijpe tomaten
3 el fijngehakte peterselie
4 tl fijngehakte knoflook
3 el olijfolie
zout en peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 Cº.
Was de tomaten en snijd doormidden.
Leg de tomaten met de snijkant naar boven op een ingevette bakplaat.
Bestrooi de tomaten met de peterselie, knoflook zout en peper. Sprenkel de olie er overheen.
Bak de tomaten tenminste een uur in de oven tot de tomaten zijn geslonken to minder dan de helft van hun oorspronkelijke omvang.
De schilletjes mogen iets geblakerd zijn. Doe de tomaten met hun olie in een schone pot en bewaar voor later. Of eet ze direct op.
Bron: Marcella Hzan; de klassieke italiaanse keuken.