Blogopmaak

Rendang van spitskool

1 maart 2025

Een pittig recept voor het einde van de winter

Recept voor 2 personen

Duur 1,5 uur


Ingredienten 

1 spitskolen

1 stengels Citroengras

3 teentjes knoflook

2 sjalotten

1 rode pepers

1/2 el kerriepoeder

2 limoenbladeren

2 el sojasaus

1 el sambal

1 el ketjap manis

350 ml kokosmelk

zonnebloemolie

zout


Bereiden

Was de spitskool, snijd in fijne julienne (reepjes) en bestrooi met een ruime hoeveelheid zout. Knijp met je handen het vocht uit de spitskool. Zet daarna weg onder druk (tussen twee schalen) in de koelkast voor tenminste een uur.

Tip: Zorg dat je de spitskool goed afspoelt na het zouten. Laat het zout 10 minuutjes intrekken, spoel vervolgens de kool af en knijp daarna zoveel mogelijk vocht eruit.


Pel de sjalot en knoflook. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijst van de rode peper. Snijd de sjalot, knoflook, rode peper en citroengras fijn. Doe in de vijzel samen met de kerrie en vijzel tot een gladde boemboe. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een stoofpan en bak de spitskool zachtjes aan. Voeg hier het limoenblad en de zelfgemaakte boemboe aan toe en bak 2 minuten. Voeg daarna de sojasaus, de sambal en de ketjap toe en roer goed door. Bak het geheel voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de kokosmelk toe en laat op middelhoog vuur langzaam de kokosmelk verdampen.


Serveer de rendang met rijst voor een prachtige vegetarische maaltijd.


29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
13 februari 2025
Komt het nog goed?
31 januari 2025
lekker bij een salade
15 januari 2025
We hebben nu een eigen huisnummer
23 december 2024
This is a subtitle for your new post
19 december 2024
We zijn gesloten van maandag 23 december t/m zondag 12 januari
5 december 2024
Via de wedstrijd 'wat doe jij voor een beter klimaat'
2 december 2024
Een lekker voorgerecht
27 november 2024
Zondag 1 december bakken we pepernoten op Haanwijk
2 november 2024
Een recept voor 4 personen
Meer posts
Share by: