Ingrediënten
Voor de soep:
5 sneetjes casino gram oud witbrood
1 kilo tomaten of 1 fles tomatensap
1 zoete puntpaprika (eventueel gegrild)
1 kleine komkommer
2 stengels bleekselder
1 teentje knoflook
1-2 worteltjes (eerst blancheren!!)
1 dl olijfolie
1 eetlepel rodewijnazijn
2 koffielepels gerookte paprikapoeder
zout en peper
Voor het garnituur:
stukjes paprika, komkommer, lente-ui of rode ui, gekookt ei, tomaat, verse tuinkruiden gebakken gamba’s zijn ook wel erg lekker erbij… croutons (rest van casino)
Bereiden
Doe het brood in een kom, giet er 1 dl water over en laat het zo'n 10 minuten weken. Voeg tomatensap toe, snijd de bleekselder, paprika en komkommer in stukken. Doe dit samen met de geblancheerde worteltjes, knoflook bij het brood. Schenk de olijfolie en azijn erbij en hak alles met een staafmixer of in een blender tot een dikke soep. Voeg wat water toe tot de soep de gewenste dikte heeft en breng hem op smaak met zout en peper. Maak af met paprikapoeder. Zet de gazpacho afgedekt in de koelkast tot hij goed koud is. Verdeel de soep over vier kommen of acht glaasjes, sprenkel er nog wat olijfolie over en garneer de soep met het garnituur