Blogopmaak

Spaanse tomatensoep Gazpacho

22 augustus 2023

Een koude maaltijdsoep, ook lekker als het minder warm is

Ingrediënten

Voor de soep:

5 sneetjes casino gram oud witbrood

1 kilo tomaten of 1 fles tomatensap

1 zoete puntpaprika (eventueel gegrild)

1 kleine komkommer

2 stengels bleekselder

1 teentje knoflook

1-2 worteltjes (eerst blancheren!!)

1 dl olijfolie

1 eetlepel rodewijnazijn

2 koffielepels gerookte paprikapoeder

zout en peper

Voor het garnituur:

stukjes paprika, komkommer, lente-ui of rode ui, gekookt ei, tomaat, verse tuinkruiden gebakken gamba’s zijn ook wel erg lekker erbij… croutons (rest van casino)


Bereiden

Doe het brood in een kom, giet er 1 dl water over en laat het zo'n 10 minuten weken. Voeg tomatensap toe, snijd de bleekselder, paprika en komkommer in stukken. Doe dit samen met de geblancheerde worteltjes, knoflook bij het brood. Schenk de olijfolie en azijn erbij en hak alles met een staafmixer of in een blender tot een dikke soep. Voeg wat water toe tot de soep de gewenste dikte heeft en breng hem op smaak met zout en peper. Maak af met paprikapoeder. Zet de gazpacho afgedekt in de koelkast tot hij goed koud is. Verdeel de soep over vier kommen of acht glaasjes, sprenkel er nog wat olijfolie over en garneer de soep met het garnituur


2 november 2024
Een recept voor 4 personen
7 oktober 2024
De spanten van de eerste kas zijn geplaatst.
5 oktober 2024
Vanaf 13.00u ben je welkom
30 september 2024
We willen een perk met tuinplanten leeg gaan halen.
30 september 2024
Vrijdag 4 oktober en maandag 7 oktober zijn we gesloten.
30 september 2024
Een elegante manier van bladgroenten serveren
26 augustus 2024
Deze methode conserveert de overvloedige tomatenoogst voor gebruik in de wintermaanden
1 augustus 2024
Wie wil er komen helpen?
30 juli 2024
Voor Jongvolwassenen tussen de 18 en 32 jaar die hun stem willen laten horen voor de natuur in Brabant.
30 juli 2024
Het recept van Anna van de open dag
Meer posts
Share by: