De jonge malse blaadjes lijken erg op spinazie en je kunt ze gebruiken in een salade, maar ook in soepen, omeletten en combineren met vette vis, kip, varken en lamsgerechten.
Kook of wok de blaadjes net als spinazie heel kort, want ze kan geen hoge temperatuur verdragen.
Wil je het zelf proberen? Hier een recept met zalm:
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
1 sjalot gesnipperd
1 EL noilly prat (droge witte vermouth)
1 dl witte wijn
2dl visbouillon
1 dl slagroom
20 gr boter
100 gr zuring
300 gr spinazie
1 EL dragonblaadjes
300 gr zalm
Bereiding
Stoof de gesnipperde sjalot glazig in wat boter en blus af met de wijn en Noilly Prat. Laat dit tot de helft indampen en doe dan de visbouillon en slagroom erbij. Op smaak brengen met peper en zout.
Stoof de zuringblaadjes 2 min. in een wok, doe dan de spinazie en de dragonblaadjes erbij. Weer 2 min. stoven. Laat de groenten in een zeef uitlekken en doe ze bij de saus.
Snij de zalm in dunne plakken. Verdeel de saus over 4 diepe (voorverwarmde) borden en leg de plakken zalm naast elkaar erin. Verwarm de zalm nog 1 minuut in een oven van 100 C.
Ben je geen liefhebber van vis? Gebruik dan ipv zalm kip.
Bron: Groenten, Smaakvrienden door: Angelique Schmeinck